L'Aeroport de Barcelona comptarà amb nous vols transoceànics de baix cost

La companyia IAG ho ha anunciat aquest 17 de març

Aeroport del Prat | CatalunyaDiari.cat

La companyia IAG revela aquest divendres a Barcelona els detalls del nou model operatiu de baix cost per a vols de llarg radi, que el grup aeri llançarà al juny des de l'aeroport de Barcelona-El Prat, a destinacions com Los Angeles i San Francisco, Buenos Aires, l'Havana i Santiago de Xile, i Tòquio. La decisió sobre la fórmula amb què IAG es llançarà al segment dels vols de baix cost de llarga distància des del Prat la donarà a conèixer el conseller delegat del grup, Willie Waslh, en una roda de premsa a Barcelona.

El grup aeri, que engloba Iberia, British Airways (BA), Vueling i Aer Lingus, buscarà així contrarestar l'oferta de Norwegian, primera companyia de baix cost a oferir vols de llarga distància a Espanya, i entrar a competir en aquest mercat. L'aerolínia noruega volarà des de Barcelona a Los Angeles, San Francisco, Nova York i Miami al juny. 

IAG va dir llavors que operaria aquests vols amb dos avions A330, per la qual cosa Iberia i Aer Lingus es perfilaven com a candidates per al desenvolupament de la nova operativa en comptar amb aquests models en la seva flota. Tot i això, va assenyalar que estava estudiant operar aquests vols amb una companyia del grup o fins i tot crear una nova marca.

Iberia ha signat un acord recentment amb els seus pilots i amb quatre dels sindicats de tripulants de cabina (TCP) de la companyia, que modifica l'actual conveni, i que permet a l'aerolínia espanyola desenvolupar aquests vols per a la IAG, fins i tot sota una altra marca, si així es decidís.

Amb aquest projecte la IAG reforçarà a llarga distància en baix cost la seva oferta al Prat, on a més Iberia i l'aerolínia catalana uniran forces per a un renovat pont aeri entre Madrid i Barcelona a partir del juliol. Vueling, fundada el 2004 i companyia líder al Prat, cobreix una xarxa de més de 130 ciutats a Europa, Orient Mitjà i Àfrica, amb una flota de 90 avions.


Comentaris

envia el comentari