IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'aeroport del Prat tanca la pista principal per obres de renovació

Fins a principis de febrer l'aeròdrom només farà servir dues pistes i la capacitat operativa es reduirà un terç

L'aeroport de Barcelona comença les obres de renovació de la pista principal | CatalunyaDiari.cat

Aena tanca aquest dimarts i fins a principis de febrer la pista principal de l'aeroport del Prat per dur a terme obres de renovació de la infraestructura. El tancament d'aquesta pista s'allargarà uns 27 dies, segons ha indicat Aena. Durant les obres, l'aeròdrom només tindrà actives dues de les tres pistes i mentre estigui tancada la pista principal adoptarà la configuració nocturna, és a dir, els avions aterraran des del mar per la pista transversal i s'enlairaran per la tercera pista en direcció a Barcelona. La capacitat operacional es reduirà un terç, de manera que es faran 48 operacions per hora (24 arribades i 24 sortides) en lloc de les 72 a ple rendiment (38 arribades i 40 sortides).

Segons Aena, la franja horària en què més es notarà el canvi serà entre les set del matí i les onze de la nit, mentre que a la resta de franges el nombre d'operacions no varia molt. Aena també ha indicat que quan les obres afectin la zona en la qual es creuen les pistes principal i transversal només podrà funcionar la tercera pista per a enlairaments i aterratges. Aquesta afectació s'allargarà entre tres i quatre dies, sempre de dimarts a divendres.

Les obres de renovació, amb un cost de 18,7 milions d'euros, consistiran en la regeneració del paviment de la pista principal, de gairebé quatre quilòmetres, i dels carrers de sortida i la renovació de l'abalisament. Aquestes obres es van iniciar a l'octubre passat, quan es van instal·lar dues plantes per fabricar asfalt i una campa per a oficines i apilament de material per poder començar aquests dies els treballs més importants, i s'allargaran fins al juliol amb la retirada d'obstacles, la neteja i la recollida de material.


Comentaris

envia el comentari