T'ENCANTA SÁLVAME?

Uneix-te al nou grup de Facebook per a comentar, cotillejar i disfrutar amb Sálvame. CLICA AQUÍ, t'encantarà!

URGENT

Cancel·len vols a l'Aeroport del Prat pel coronavirus

L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària explica com s'ha d'ordenar la nevera

Ho ha explicat la responsable de coordinació, Raquel Arpa, a 'El món a RAC1'.
La nevera s'ha d'ordenar de manera correcta per no tenir problemes. | Francisco Becerro

Raquel Arpa, responsable de coordinació de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, ha explicat aquest dimarts a 'El Món a RAC1' com s'ha d'ordenar la nevera perquè tots els aliments es conservin bé. A continuació repassem alguns dels consells bàsics per col·locar correctament cada aliment als diferents prestatges.

 

  

-Fruites i verdures: S’han de guardar als calaixos de la nevera perquè no necessiten una temperatura gaire baixa i els calaixos protegeixen aquests productes frescos del fred directe.

  

 

 

1-Tomàquet cru fet servir: Sempre l’hem de guardar embolicat amb paper film d’un sol ús o dins d’una carmanyola.

 

2-Maduixes: Són de consum ràpid. No cal posar-les a la nevera, tret que fora faci calor i, per tant, necessitem una mica més de fred per aguantar-les més temps.

 

3-Plàtans, kiwis i pinyes: No caldria que hi anessin. Són fruites tropicals. S’han cultivat en entorns i ambients càlids. Ara bé, si volem allargar-ne la vida, un cop encetats, els hi podem posar.
 

4-Carn i peix frescos: A sobre dels calaixos de la verdura. És on es guarden els aliments més delicats.

 

5-Formatges, embotits i tàpers: A sobre de la carn. Si tenim un espai fresc a fora de la nevera, els formatges i embotits no caldrà guardar-los a dins. El fuet, un cop encetat, és recomanable que el guardem a la nevera, però no és imprescindible. Els tàpers amb aliments cuinats es poden guardar tres dies tancats a la nevera.

6-Làctics: A dalt de tot, que és on hi ha les temperatures una mica més baixes. La mantega sempre ben tapada. Els productes greixosos són els que més fàcilment agafen les olors d’altres aliments.

 

7- Ous: Demanen una temperatura fresca, 16ºC. Normalment, no tenim aquesta temperatura a casa. Si els posem a la nevera, en controlem la temperatura. A fora, no la controlem. Per tant, millor dins.