IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'ajuntament de Barcelona aprova un pla per reduir el turisme al centre de la ciutat

El Pla especial urbanístic d'allotjaments turístics prohibeix obrir hotels al centre de la ciutat, davant un creixement «descontrolat» de l’oferta

Ajuntament de Barcelona, a la Plaça Sant Jaume | cedida

L'Ajuntament de Barcelona aprova el Pla especial urbanístic d'allotjaments turístics (PEUAT), que prohibeix obrir hotels al centre de la ciutat, encara que tanquin els que hi ha actualment. Aquesta mesura, que entra en vigor el 27 de gener, pretén que hi hagi un decreixement turístic de la zona. Molts hotelers i experts en el sector turístic s'han mostrat contraris a aquest pla, ja que creuen que la ciutat serà menys competitiva i per tant, els inversors no hi voldran invertir perquè no tindran seguretat jurídica.

El govern de la capital catalana, segons informa 'El País', format per Barcelona en Comú i el PSC, ha comptat amb el suport d'ERC per posar en marxa el PEUAT. Segons la tinent d'alcalde, Janet Sanz, «és un pla amb el qual comencem la governança del turisme i en vindran molts més, no hi ha marxa enrere». El govern de Colau veia necessària aquesta mesura davant un creixement «descontrolat» de l'oferta d'allotjaments dels últims anys en barris massa turístics. A més, Sanz assegura que s'havia de «posar ordre en una ciutat que es dirigia al caos i la bombolla».


Aquest pla, posat en marxa més d'un any després que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el plantegés, obliga a paralitzar al voltant de trenta projectes hotelers que ja comptaven amb edificis comprats. Els promotors d'aquests projectes, que evidentment es posicionen en contra d'aquest pla, intentaran «tombar el PEUAT i, en paral·lel, demanar danys i perjudicis». D'altra banda, aquesta decisió de l'alcaldessa ha afectat dues grans cadenes internacionals, Hyatt i Four Seasons, que finalment no obriran els dos hotels que tenien previst a la ciutat, davant les traves que l'ajuntament ha posat amb la suspensió de llicències.


Comentaris

envia el comentari