IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Ajuntament de Barcelona atura les obres de la plaça de Glòries fins el 2018

El govern d’Ada Colau va tirar endavant la rescissió del contracte de construcció

Obres dels túnels de Glòries | Ajuntament de Barcelona

La plaça de les Glòries de Barcelona ja no serà protagonista de més obres, almenys fins al 2018. L'Ajuntament va decidir rescindir el contracte de construcció dels túnels, ja que costaven molts diners i causaven retards. No obstant això, els treballs van continuar per no deixar a mitges algunes de les obres en marxa, com és el cas de dos col·lectors. Es preveu que estaran paralitzades fins al gener, quan l'Ajuntament calcula que haurà pogut refer el contracte que permeti reprendre les obres. Els treballs anaven a càrrec de la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Túnel Glòries format per Romero Gamero, Benito Arnó e Hijos, Copisa Constructora Pirenaica i Comsa. El passat mes d'abril, el govern d'Ada Colau va tirar endavant la rescissió del contracte de construcció. La mateixa alcaldessa va remarcar que, a més a més, pretén «fer net», ja que l'adjudicació de les obres està sent investigada en el marc del 3%.

Actualment, a la construcció no s'hi veu ningú. La maquinària ja no hi és i hi ha unes tanques que impedeixen l'accés a les obres. Segons explica 'Nació Digital', només hi queden quatre treballadors que estan acabant de «recollir les últimes coses que hi ha». Fonts de la UTE Túnel Glòries asseguren que el pròxim divendres, 16 de juny, els treballadors deixaran les obres i, a través de l'empresa encarregada de gestionar el producte, expliquen que «entre aquesta setmana i principis de la que ve l'obra quedarà tancada». La paràlisi de les obres suposa una despesa d'1,7 milions d'euros: 950.000 euros de feines de reinici, com el bombeig del freàtic; 552.000 d'obres no incloses en la licitació i 23.000 euros mensuals de manteniment i vigilància fins al gener.

Com era d'esperar, un cop anunciada la rescissió del contracte, CCOO va reclamar que els treballadors no es quedessin sense feina. No obstant això, el seu futur és incert. Les paraules del sindicat van tenir ressò quan Aurora Huerga, secretària general de la Federació de Construcció i Serveis de CCOO de Catalunya va arribar a un acord amb Colau. El fet és que es «donarà una puntuació més alta» a aquelles empreses que contractin els treballadors que es trobaven a les obres de les Glòries. Això beneficiaria a gairebé una quarantena de persones que, injustament, ara es troben a l'atur.

El govern municipal vol tenir l'aval de tots els grups del consistori | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari