L'Ajuntament de Barcelona comença el procés de desnonament de l'okupa convergent

Joan Figuerola, conseller de CiU a Sarrià, va ocupar un pis fa cinc anys i des del 1989 no paga lloguer del seu habitatge

Joan Figuerola, el conseller convergent de Sarrià que l'Ajuntament vol fer fora del seu pis que no paga | Cedida

El conseller de Convergència i Unió —nom que encara té en l'àmbit municipal— de Sarrià Joan Figuerola torna a ser notícia. El passat mes de maig va sortir a la llum que havia ocupat el pis del costat del seu fa cinc anys, en un edifici situat al número 12 del carrer Isaac Albéniz a Sarrià-Sant Gervasi. L'Ajuntament va recuperar l'habitatge, que havia quedat deshabitat el 2010 quan van morir els seus propietaris, i ara també volen fer-lo fora del pis on viu Figuerola, ja que ni ell ni els seus veïns paguen lloguer des de l'any 1989. Segons explica El Periódico, es tracta d'un error del propietari de l'edifici, del mateix consistori, com també del silenci dels veïns.

  

  

Ara l'Ajuntament ha començat a moure fils per poder solucionar aquesta situació irregular per tal que els inquilins paguin el que els pertoca després de 27 anys. Dels nou veïns, un és una entitat social que ja paga lloguer i el consistori va citar els altres vuit el passat mes de juny per oferir-los un contracte. Figuerola és un dels sis que tenen dret a viure en aquest immoble i quatre d'ells han acceptat l'acord. Els altres dos pisos corresponen al pis que va ocupar el conseller convergent, que ja pertany a Serveis Socials, i l'altre és d'una persona que encara no ha presentat els documents que acreditin que té un vincle familiar amb la titular del pis.

Figuerola i un altre veí amb dret a romandre al pis han rebutjat el contracte i exigeixen una solució única, amb el mateix preu de lloguer, per a tots els veïns. El cas ja es troba en mans d'advocats, però per la seva banda l'Ajuntament va iniciar el 14 de desembre el procés de desnonament. Tot i així, Figuerola encara té temps de rectificar abans que el consistori es personi a l'immoble per prendre possessió dels pisos.


Comentaris

envia el comentari