IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Ajuntament de Barcelona contractarà 400 nous treballadors en els primers mesos de l'any

Del total, 260 reforçaran l'atenció dels serveis socials i la resta es destinaran als serveis territorials dels districtes

L'Ajuntament de Barcelona contractarà 400 nous treballadors en els primers mesos de l'any | cedida

L'Ajuntament de Barcelona incorporarà en els primers mesos d'aquest any 400 nous treballadors a la plantilla municipal. D'aquests, 260 reforçaran l'atenció als serveis socials i la resta es destinaran als serveis territorials dels districtes, concretament al servei de llicències i inspecció. Les noves contractacions s'emmarquen en el Pla de Recursos Humans Municipal per al mandat 2015-2019 que preveu la incorporació de 1.900 persones entre oferta pública i borses de treball. Les 400 noves incorporacions representen gairebé la meitat de les necessitats identificades a l'estructura del consistori tenint en compte les previsions de baixes, jubilacions i la manca de recursos o l'interinatge sostingut i generalitzat en serveis i funcions bàsiques. 

El procés de contractació es va iniciar al mes de setembre com a resultat de la internalització de tres escoles bressol, els Punts d'Informació i Atenció a les Dones, i del Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida. En l'àrea dels Drets Socials s'incorporen 260 persones, bàsicament per reforçar l'atenció directa dels Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, dels Centres de Serveis Socials i de serveis especialitzats per a persones amb discapacitat. Concretament, pel que fa als Centres de Serveis Socials, els increments que s'han realitzat de la plantilla en aquest mandat són 30 persones l'any 2016 i 36 aquest 2017.

Aquest reforç vol donar resposta a l'augment de la demanda dels serveis socials entre el 10 i el 30% els últims anys per l'augment del nombre de recursos en tots els serveis, i per la pujada del pressupost en l'atenció social. En l'àmbit dels serveis territorials dels districtes s'incorporaran prop de 150 persones que reforçaran principalment els serveis de llicències i inspecció, així com la resta de serveis territorials, tant els de gestió de recursos com els de serveis a les persones i al territori i dels equips d'obres.

Amb aquest augment de professionals l'Ajuntament cobrirà més del 40% de les necessitats de personal identificades en el marc del Pla de Recursos Humans, que té l'objectiu de reforçar l'estructura territorial i els serveis bàsics que presta l'Ajuntament. El Pla es basa en una política de recursos humans orientada a modernitzar la plantilla municipal, millorar la contractació pública i recuperar capacitat de gestió dels serveis reduint-ne la gestió externalitzada.

El Pla de Recursos Humans s'estructura en dues línies d'actuació concretes: per una banda, la convocatòria de borses de treball amb 1.000 places per incorporar perfils tècnics i qualificats, i de l'altra, una convocatòria d'oferta pública per cobrir 975 jubilacions i baixes per aturar la reducció de la plantilla de treballadors i treballadores municipals.


Comentaris

envia el comentari