T'ENCANTA SÁLVAME?

Uneix-te al nou grup de Facebook per a comentar, cotillejar i disfrutar amb Sálvame. CLICA AQUÍ, t'encantarà!

L'Ajuntament de Barcelona crea un fitxer amb dades personals dels agents de la Guàrdia Urbana

No es tracta d'un recull nou, sinó del canvi de nom del fitxer d'afers interns del cos municipal
L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat crear un fitxer amb dades personals de la Guàrdia Urbana. | CatalunyaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat crear la Base de Dades de la Unitat de Deontologia i Afers Interns, un fitxer amb dades de caràcter personal, i que inclogui aspectes especialment protegits, dels agents de la Guàrdia Urbana, una mesura que la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) no ha vist amb bons ulls perquè considera que incompleix la llei de protecció de dades i vulnera drets fonamentals, fet pel qual ha anunciat que prendrà mesures legals contra la decisió del consistori.

Concretament la base de dades, que segons explica 'El Periódico', no és de nova creació, sinó que és una adaptació del fitxer d'investigació d'afers interns de la Guàrdia Urbana, ara inclourà dades sensibles com la ideologia, l'afiliació sindical, la religió o creences, l'origen racial o ètnic, l'historial mèdic, la vida sexual i si hi ha cap antecedent per violència de gènere. A més, el fitxer s'ha modificat i ara estarà parcialment automatitzat i s'hi podrà accedir per Internet o intranet, a través de la xarxa corporativa.

 

Aquesta base de dades té com a finalitat gestionar els procediments d'informació reservada dels funcionaris, investigar les infraccions disciplinàries o penals, i gestionar els procediments sancionadors. Aquestes dades estaran protegides i només hi podran accedir les administracions o ens públics que ho sol·licitin i que en tinguin la competència, com regula la llei de protecció de dades.