YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'Ajuntament de Barcelona crearà la seva pròpia empresa elèctrica per autoabastir-se

Es preveu que després ampliï el seu servei a 20.000 ciutadans

Comptadors d'electricitat. | CatalunyaDiari

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres crear la seva elèctrica municipal, que es dirà Barcelona Energia i serà la pública renovable més gran d'Espanya, ha defensat el regidor de Presidència, Eloi Badia, que ha assegurat: «És un pas molt important cap a un canvi de model energètic tan necessari. Conquistem sobirania energètica». Aquesta nova empresa energética comercialitzarà electricitat 100% renovable i més barata, suposant un estalvi de 500.000 euros en concepte de compra d'electricitat.

La creació de la comercialitzadora elèctrica, que operarà a través de l'empresa pública Tractament i Selecció de Residus SA (Tersa), s'ha aprovat amb el suport de tots els grups municipals excepte el PP, que s'ha abstingut en la votació de la memòria que justifica la seva creació i per modificar els estatuts de Tersa.

El Govern d'Ada Colau preveu que la comercialitzadora comenci a operar a l'Ajuntament i després ampliï el seu servei als ciutadans, començant per uns 20.000 usuaris, xifra que podria augmentar-se després en funció de la seva capacitat.


Comentaris

envia el comentari