URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

L'Ajuntament de Barcelona denuncia una estafa en la recollida de residus de 3,3 milions d’euros

El govern municipal portarà l’expedient al Ple i podria trencar el contracte amb l’empresa encarregada del servei
L'empresa encarregada de la recollida de residus a Barcelona hauria estafat 3,3 milions per incompliment de contracte. | ACN

 

L'Ajuntament de Barcelona ha denunciat que l'empresa FCC hauria estafat 3,3 milions d'euros en el servei de neteja i recollida de residus al barri de Gràcia i a la zona de l'Eixample. Segons informa 'El Periódico', d'aquesta quantitat total, uns 1.268.000 euros serien per no prestar el servei o prestar-lo en unes condicions inferiors a les que estipula el contracte. Els altres 2,1 milions d'euros serien les penalitzacions previstes per l'incompliment del contracte, en el cas que l'empresa FCC ho hagués comunicat.

Tot i que l'estafa tan sols és de la primera quantitat de diners, el consistori creu que les penalitzacions per no informar de l'incompliment del servei també formarien part del frau. Els tinents d'alcalde, Janet Sanz i Jaume Asens, han explicat que portaran l'expedient informatiu al Ple per avaluar-lo i obrir un expedient sancionador. En el cas que la resta de partits polítics optin per donar suport a la sanció, podria ser des d'una multa econòmica de 500.000 euros a la resolució del contracte amb FCC i la inhabilitació de l'empresa per optar a més concursos al municipi.

 

La tinent d'alcalde Janet Sanz ha explicat que l'any 2014 FCC «va alterar de manera conscient i intencionada» 30 dels 6.200 serveis anuals de recollida de residus voluminosos per evitar un preu de tones més baix, fet pel qual es va evitar l'arribada de part d'aquests residus a les plantes previstes. Segons la investigació feta per l'Ajuntament de Barcelona, el mateix any es van barrejar 1.863 contenidors d'envasos, resta i residus orgànics per no veure reduïts els ingressos de l'empresa per culpa d'un salt en el contracte.