ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

L'Ajuntament de Barcelona fa públiques les dates a partir de les quals els cotxes més antics no podran circular per la ciutat

La restricció afectarà el 7% dels cotxes i el 16% de les furgonetes

El consistori barceloní pretén rebaixar la contaminació de la ciutat | EFE

L'Ajuntament de Barcelona ja va anunciar que prendria mesures dràstiques per reduir la contaminació a la ciutat. Fa uns mesos va anunciar que prohibiria la circulació dels vehicles matriculats fa vint o més anys. Ara ja se saben les dates concretes en què entrarà en vigor aquesta prohibició que es farà permanent els dies laborables a partir del 2019. Així doncs aquesta mesura es farà realitat l'1 de desembre i començarà afectant el vehicles matriculats abans de l'1 de gener del 1997, amb la categoria Euro 1 o inferior; i a les furgonetes matriculades abans de l'octubre de 1994, inferiors a Euro 1.

La prohibició afectarà 106.018 turismes (un 7% del total) i un 22. 049 furgonetes (un 16% del total). Aquests vehicles contaminen tant com deu dels que generen menys emissions. A més, com recull 'Nació Digital', a la Zona de Baixes Emissions Urbanes intrarondes de Barcelona la mesura que entrarà en vigor el desembre afectarà tots els vehicles que tinguin etiqueta vermella de la Direcció General de Trànsit (DGT), és a dir, tots els més contaminants que no han rebut etiqueta ambiental a casa. Els vehicles que no tenen aquesta etiqueta són aquells de gasolina matriculats abans del 200 i els dièsel d'abans del 2006.


Comentaris

envia el comentari