IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Ajuntament de Barcelona no vol consultar el barri de les Corts sobre un nou equipament, perquè «és il·legal»

L'Arquebisbat de Barcelona vol construir una residència de 115 habitacions a la zona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau | ACN

Els veïns del barri de les Corts de Barcelona exigeixen a l'Ajuntament una consulta popular per saber si els ciutadans estan o no d'acord amb la construcció d'una nova residència de l'Arquebisbat de Barcelona. Però el consistori no celebrarà aquesta consulta perquè la considera «il·legal», fet que ha generat indignació entre algunes persones perquè Ada Colau dona suport al referèndum d'autodeterminació, però en canvi s'oposa a una consulta veïnal, així ho explica 'El Confidencial'. Però la realitat és més complicada.

L'Ajuntament explica que el problema no és si la celebració d'una consulta popular és o no legal, que ho és; el conflicte sorgeix perquè la residència compleix totes les normatives i la llicència per construir-la ja està donada, per tant, fer ara una consulta per saber si els veïns la volen o no, no té cap sentit. Els veïns van fer una petició oficial el passat 1 de febrer a l'audiència pública del districte, on el consistori ja la va denegar. Ara el tema s'ha de tornar a discutir al pròxim consell de districte, que se celebrarà a principis de març.

Els veïns preparen una protesta ciutadana perquè consideren que la residència perjudicaria el barri a diferents nivells, i exigeixen a Colau que compleixi la seva promesa de «revisar tots els projectes contraris al bé comú». La residència que s'ha de construir tindrà 115 habitacions i anirà als terrenys de la Fundació Sant Josep Oriol, on hi ha una residència de sacerdots. El nou edifici ha d'acollir també els doctorands. Els veïns temen que aquest gran projecte sigui un hotel encobert i per això s'oposen a la seva construcció.


Comentaris

envia el comentari