IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Ajuntament de Barcelona obre un expedient a un directiu d'Airbnb per rellogar un pis sense llicència

Aquesta setmana el consistori formalitzarà una multa contra l'empresa per reincidència

Imatge d'una de les oficines d'Airbnb | Cedida

L'Ajuntament de Barcelona ha obert un expedient a un alt directiu d'Airbnb per llogar a turistes el pis on ell vivia també de lloguer. L'inquilí hauria rellogat el seu pis durant dos anys, com a mínim, ja que portava des del 2014 vivint fora. Qui el rellogava als turistes era un antic directiu de l'empresa de lloguer a Espanya i Portugal, que més tard va assumir el càrrec de director regional de l'Amèrica Llatina. De fet, durant el temps que el pis va estar rellogat, l'administrador de finques havia rebut moltes queixes pel soroll i el moviment que hi havia al pis.

Segons informa el '324', la regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha dit en una roda de premsa que creuen que «Airbnb dona cobertura a les xarxes que estan rellogant pisos de manera organitzada». El consistori va detectar al setembre del 2016 que aquest pis s'estava llogant a través d'Airbnb sense tenir llicència turística, i va proseguir a obrir un expedient sancionador a la propietària. Aquesta, a través del seu advocat, va poder demostrar que tenia el pis llogat des de l'any 2013. Ara l'Ajuntament de Barcelona s'està intentant posar en contacte amb el directiu d'Airbnb per notificar-li l'obertura de l'expedient.

Des de l'Ajuntament de Barcelona creuen que aquest cas és injustificable i demostra que la plataforma turística ha traspassat tots els límits possibles. Aquesta setmana el consistori formalitzarà una multa contra Airbnb per reincidència, i amenaçarà l'empresa amb una nova sanció de 600.000 euros més per l'incompliment reiterat de la llei de regulació de pisos turístics, ja que estan anunciant entre 6.000 i 8.000 pisos il·legals a la seva web.


Comentaris

envia el comentari