L'Ajuntament de Barcelona pagarà el dentista i el podòleg de les famílies vulnerables

Aquest servei cobrirà prestacions que no estan incloses a la Seguretat Social
Els serveis funcionaran a tres CAP i un CUAP | Cedida

 

Les visites al dentista i al podòleg seran gratuïtes per a les famílies vulnerables de Barcelona. Segons el diari 'Ara', aquesta mesura arriba per poder cobrir diversos serveis que no es cobreixen a través de la Seguretat Social, com ara implants o ortodòncies. L'Ajuntament de Barcelona ho ha anunciat aquest divendres i pretén prestar 3.000 tractaments odontològics i 1.000 podològics. «Per primer cop, persones i barris vulnerables de la ciutat podran rebre uns serveis de salut complementaris», explica Ada Colau. 

Els serveis funcionaran a tres CAP i un CUAP, que queden lliures després que els treballadors municipals abandonin la mútua PAMEM i passin a ser atesos pel sistema sanitari públic. Empleats de PAMEM, per assegurar que mantenen el lloc de treball, s'ocuparan de les famílies vulnerables. La redistribució ha permès també alliberar els recursos necessaris per finançar aquestes mesures. 

 

La mútua PAMEM registra un dèficit de 22,8 milions, que acumula des dels últims anys. La integració dels seus pacients al sistema públic era ja un tema recurrent, però fins ara no s'havia projectat cap canvi. Aquest acord entre el Departament de Salut i l'Ajuntament de Barcelona permetrà cobrir dues terceres parts del dèficit i augmentarà en 3,75 milions d'euros les seves inversions en el conveni de millora d'equipaments sanitaris de la ciutat.