IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Ajuntament de l'Hospitalet amplia els tràmits que es poden fer per Internet

Els consistori invertirà fins al 2019 més de cinc milions d'euros en innovació de les tecnologies municipals d'atenció a la ciutadania i de gestió de tràmits i serveis públics

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín | ACN

L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha ampliat els tràmits que la ciutadania pot fer a través d'Internet, després de la posada en marxa d'una sèrie de modificacions al web que milloren els canals de comunicació i l'eficiència en la gestió. En aquest sentit, tal com recull el Pla d’inversions municipal 2016-2019, en aquest període el municipi invertirà 5,1 milions d'euros en innovació de les tecnologies municipals d'atenció a la ciutadania i de gestió de tràmits i serveis públics.

Segons ha informat el consistori a través d'un comunicat, una de les principals novetats és l'adscripció de l'Hospitalet a la Finestreta Única Empresarial de l'Administració Oberta de Catalunya, la qual cosa permet la presentació telemàtica de diferents tràmits relacionats amb l'alta d'una activitat econòmica.

«L’objectiu és fer més fàcil la tramitació, volem donar atenció personalitzada al ciutadà i a les empreses que hagin de fer gestions sense que s’hagin de desplaçar per ser atesos de manera presencial. La tecnologia ens ajuda a fer moltes coses sense sortir al carrer», ha manifestat l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín.

L'Ajuntament també ha posat al servei de la ciutadania un nou sistema d'identificació d'usuaris i de signatura de la documentació mitjançant el sistema VÀLid de l'Administració Oberta de Catalunya. A més, ha ampliat els tràmits que es poden fer a través d'Internet, amb la incorporació de la presentació d'instàncies generals a per la seu electrònica o l'aportació de documentació a un expedient obert.

Entre d’altres, a través del web municipal es poden fer els següents tràmits: consultar les dades d’empadronament, obtenir l’emissió electrònica dels volants d’empadronament i de convivència, consultar els tributs als diferents padrons fiscals, consultar els rebuts pagats els darrers quatre anys i els pendents de pagament, canviar de domicili fiscal per a tots els impostos (tramitació finalitzada electrònicament), i justificants de pagament.


Comentaris

envia el comentari