L'Ajuntament de Salt instal·larà un nou radar a les carreteres catalanes

La mesura servirà per fer moderar la velocitat del trànsit i augmentar la seguretat viària del municipi en les zones més perilloses

Una caixa de radar situat a la carretera | Cedida.

L'Ajuntament de Salt ha adjudicat a l'empresa Tradesegur SA el contracte que preveu la instal·lació de tres caixes al llarg de la via i un únic semàfor que anirà passant per cada una, amb l'objectiu que el conductor no sàpiga en quina es troba i moderi la seva velocitat a cada tram de la carretera. Segons ha informat el 'Diari de Girona', una de les caixes es col·locarà a la carretera C-65, des de la rotonda del peatge fins a l'AP-7 Sud, que té un límit de 80 quilòmetres per hora; l'altre a l'avinguda Marquès de Camps, entre la rotonda de l'autopista i la del costat del Viena; i l'última a l'avinguda de la Pau, entre aquesta última rotonda i la de l'hospital de Santa Caterina.

El contracte, que s'ha firmat per un import de 211.616 euros, inclou el subministrament de l'equipament del radar, la seva instal·lació i el seu manteniment. Es preveu que cada caixa estigui instal·lada a finals d'octubre que estigui en període de proves durant uns dies. D'aquesta manera, durant els primers dies, el conductor que sobrepassi la velocitat permesa rebrà únicament un avís però no serà multat.

D'altra banda, el contracte també estableix la instal·lació d'una càmera de control de trànsit de semàfor en l'encreuament entre el passeig de Països Catalans i el passeig del Marquès de Camps. Així, qualsevol que se salti el semàfor en vermell serà multat. Segons l'Ajuntament del municipi, tots els fons que es recaptin amb aquests dispositius serviran per cobrir les necessitats de la localitat.


Comentaris

envia el comentari