L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet té 15 milions d’euros de superàvit que no pot destinar a res

El primer tinent d’alcalde assegura que no permet destinar prou pressupost en despesa social

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet té un superàvit de 15 milions d’euros que no pot destinar a res, segons ha informat el ‘Diari de Santa Coloma’. El govern espanyol va aprovar la llei d’estabilitat pressupostària que obliga els ajuntaments a «utilitzar els superàvits per pagar els crèdits amb els bancs». Esteve Serrano, primer tinent d’alcalde, ha declarat que els ajuntaments volen canviar la llei perquè no permet destinar prou pressupost en despesa social, i que en moments de crisi econòmica molta gent en surt perjudicada. El consistori colomenc «disposava d’un romanent de tresoreria de 16 milions», que suposava un nivell d’endeutament del 68,49%.

El regidor socialista també ha puntualitzat algunes modificacions de crèdit: es destinaran 384.566 euros més per l’atenció domiciliària de les famílies, 250.000 per cultura i 624.000 en l’enllumenat públic. Aquestes modificacions també tenen repercussió en altres obres, ja que es destinaran 459.237 euros en el mercat de Singuerlín, l’escola bressol, el Centre Cívic de les Oliveres i la xarxa de clavegueram del carrer de Mallorca amb el d’Anselm de Riu. També es pretén millorar zones com la urbanització del Bosc d’en Vilaró, de la Vallensana.

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, va decidir ajornar el ple d’aquest dilluns per dimecres perquè havia de fer la presentació d'un llibre sobre el TTIP i el CETA. Segons recull el diari, l’alcaldessa es va justificar dient que era un compromís que no podia deixar: «l’autora del llibre venia de l’estranger i no podia canviar la data». La decisió va ser criticada pels partits de l’oposició, tot i que des d’Alcaldia s’ha restat importància.


Comentaris

envia el comentari