IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Ajuntament de Viladecans crea una polèmica campanya per evitar que s'alimenti els animals del carrer

Entre les premisses, el consistori defensa que aquesta pràctica comporta atacs, malalties i, fins i tot, accidents de trànsit

L'Ajuntament de Viladecans publicava una imatge a Facebook, en relació a la prohibició de l'alimentació d'animals a la via pública, que ha creat moltíssima polèmica entre els usuaris de la xarxa social. Al pòster hi ha diverses recomanacions que argumenten el perquè de la prohibició que ha posat en marxa el consistori i han estat, precisament aquests arguments donats, els que més han indignat als que han vist la imatge.

El consistori sancionarà les persones que donin menjar als animals del carrer. | Cedida

Entre les premisses hi destaquen la que diu que «la proliferació dels animals salvatges al carrer provoca la transmissió de malalties i problemes al·lèrgics, a més de possibles accidents de trànsit i atacs dels animals quan se senten en perill» o una altra que defensa que alimentar els animals del carrer «provoca problemes sanitaris» i «una despesa de manteniment del mobiliari urbà i dels jardins». Així doncs, les reaccions no s'han fet esperar i han estat molts els que han comentat la publicació indignats.

Alguns no es podien avenir del possible atac dels animals pel fet de donar-los menjar, i publicaven: «atacs dels animals quan se senten en perill? Però això què és? No pot ser cert el que llegeixo». Altres, a més, es posaven en el lloc dels animals i defensaven el seu dret a tenir menjar: «Només m'agradaria dir-li, a qui ha redactat això i a qui han permès publicar-ho, que haurien d'estar en el lloc dels animals del carrer per així veure com s'ho farien. Quina vergonya de gent i de país», o altre com: «Em feu vergonya aliena.... Com podeu negar el menjar a un animal? Us creieu superiors per decidir si està bé o malament donar-los menjar? Tant de bo us moriu de gana i ningú, absolutament ningú, us doni menjar. Sou horribles. Vergonyós»

A més, el consistori del Baix Llobregat ha anunciat que sancionarà a tots aquells que donin menjar als animals del carrer amb una multa de 250 euros i recorda als ciutadans que «si coneixen algú que dugui a terme aquesta pràctica, l'adverteixin que fer-ho perjudica a tothom».


Comentaris

envia el comentari