L'Ajuntament de l’Hospitalet celebra el Dia de la Dona amb una ruta pels mercats de la zona sud de la ciutat

La caminada ha generar crítiques a les xarxes socials per ser «masclista» i «fomentar els rols de gènere»

Núria Marín assegura que la ruta pels mercats pretén «reivindicar una societat menys discriminatòria». | Ajuntament de L'Hospitalet

L’Ajuntament de L’Hospitalet celebra aquest 8 de març el Dia Internacional de la Dona amb una ruta pels mercats de la zona sud de la ciutat per «retre homenatge a totes les dones que lluiten per la igualtat de gènere», una iniciativa que ha sigut criticada les xarxes socials i titllada de «masclista» i de «fomentar els rols de gènere».

Segons ha informat el consistori, el Dia de la Dona és «una data clau per reflexionar sobre quin és l’estat dels drets de les dones en el món, en quins punts avancen i en quins estanquen o fins i tot involucionen». En aquest sentit, la caminada reivindicativa, organitzada pel Centre d’Atenció i Informació de la Dona de l’Ajuntament (CAID), té com a objectiu «caminar amb decisió en contra de la desigualtat» i aprofitar per «conèixer els mercats de la ciutat».

«Fa segles, la gent caminava molts quilòmetres per arribar fins a un mercat; nosaltres, enguany, us proposem caminar-ne sis per reivindicar una societat menys discriminatòria», assegura l'alcaldessa de la ciutat Núria Marín a través del programa que ha repartit l'Ajuntament. La ruta recorrerà quatre mercats de la ciutat (Centre, Bellvitge 1, Bellvitge 2 i Santa Eulàlia) i començarà a les 10 del matí del dimecres 8 de març a l’Acollidora, a la rambla de Just Oliveras, i finalitzarà a la Masia de Can Colom, a la plaça homònima del barri de Santa Eulàlia.


Comentaris

envia el comentari