L’alcalde de Cabrera d’Anoia denuncia un regidor d’ICV per intentar vendre la seva acta

El regidor ecologista va intentar vendre la seva acta per 15.000 euros

Les eleccions del 2015 van deixar molts ajuntaments amb una representació molt variada de l’ampli ventall polític emergent. Els petits municipis són els que s’han vist més afectats per aquesta divisió de vot i repartiments d’escons. No sempre és fàcil gestionar aquestes realitats municipals, i més quan s’està al govern. Les disputes internes dels partits i els pactes de grans coalicions fan que la política municipal sovint esdevingui un autèntic camp de batalla. Aquest és el cas d’un municipi de la comarca de l’Anoia, Cabrera d’Anoia, que l'Ajuntament va quedar representat amb cinc formacions i amb un govern encapçalat pel PSC i amb el suport d'ICV i GVSCA. El regidor ecologista, però, ha volgut fer xantatge a l’alcalde per beneficiar-se econòmicament.

L’alcalde, Salustiano Monteagudo (PSC), ha denunciat el regidor de la corporació municipal per intentar vendre la seva acta per 15.000 euros. L’alcalde va rebre pressions del regidor d’ICV per voler rebre diners a canvi de la seva acta, segons informa ‘El País’. «Primer li va demanar un salari de 1.600 euros a canvi de seguir donant suport al govern municipal», recull el diari. José Fernández, regidor d’ICV al municipi, va exigir a l’alcalde 15.000 euros per abandonar el càrrec, davant la negativa de l’augment de sou que volia. El regidor ecologista va intentar aprofitar-se del càrrec públic per tensar l’equip de govern i sortir-ne beneficiat. Fernández es va plantejar donar suport a la moció de censura, juntament amb ERC i CiU, però la direcció d’Anoia d’ICV el va voler frenar.

L’alcalde i el número dos d’ICV, Andrés Toledo, es van trobar a casa del regidor ecologista electe per afrontar el tema. Fernández va acabar assumint que abandonaria l’acta de regidor en favor del seu company de partit però, a canvi, va posar condicions: «el pagament d'una quantitat propera a la meitat del sou que el seu company de files percebria durant els 33 mesos de legislatura que quedaven», 15.000 euros, segons apunta ‘El País’. Ara un jutjat d'Igualada està investigant els fets.


Comentaris

envia el comentari