IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L’alcalde de Pineda de Mar demana perdó per no haver acompanyat als ciutadans a votar l’1-O

Xavier Amor justifica que com alcalde de «tots» va preferir complir la llei

L'alcalde de Premià de Mar, Xavier Amor
L'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor | Cedida

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha escrit un comunicat demanant perdó, assegurant com se sent, per no haver deixat participar als ciutadans en el referèndum de l’1-O.

Carta de l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier amor:

Demano perdó als ciutadans que anhelen la independència perquè no els vaig acompanyar a votar. No, no ho vaig fer perquè com a alcalde de TOTS els ciutadans de Pineda de Mar vaig optar per complir la llei (com fem els 365 dies de l'any). Però vull que sàpiguen que vaig complir amb la meva obligació de vetllar perquè la jornada transcorregués cívicament, minut a minut, des de la nit anterior i fins al tancament de les taules electorals. Perdó també per haver contactat amb tots els cossos de seguretat, amb tots, perquè tot succeís sense incidents, igual que hauríem fet en qualsevol altra situació on salvaguardar la seguretat ciutadana fos l'objectiu prioritari.

Demano perdó per no sortir a la porta de l'Ajuntament el dilluns dia 2 per condemnar les intervencions policials. No, no ho vaig fer: potser no ho vaig avaluar correctament, però aquest dia vaig ser a Madrid per dur a terme gestions, agendades amb molta anterioritat, relacionades amb el temporal que va assolar les nostres platges el passat mes de gener. Però insisteixo per si a algú no li havia quedat clar: vaig condemnar i condemno rotundament l'ús desproporcionat que es va fer de la violència per part dels cossos de seguretat de l'Estat per evitar el referèndum a Catalunya, tal com vaig fer el mateix dia 1 a les meves xarxes socials (a les 15.59 h exactament).

  

Demano perdó també al Cos Nacional de Policia per si hem ferit el seu sentiment amb la nostra actuació. Sí, el govern municipal, complint amb la seva obligació, va fer totes les gestions al seu abast, intervenint amb totes les parts per recuperar la pau social. On està l'error? Ni intervenim en la seva arribada (l'establiment és propietat privada), ni podem ni volem tirar a ningú del nostre municipi tal com va quedar clar en el comunicat conjunt emès per l'Ajuntament i la cadena hotelera. No és presentable l'ús partidista que es va fer d'un conflicte de base social, acusant-nos, sense ni tan sols contrastar la informació, de "comportament mafiós". Em conformaria que totes i tots reflexionéssim sobre això, cadascun des de la nostra responsabilitat.

I demano perdó per disgustar a aquells que es molesten perquè em situï en el DIÀLEG, a demanar als responsables de tant contrasentit que parin això que parlin! Que sense acord, serà difícil reprendre la convivència, el benestar i la tranquil·litat a moltes vides. I finalment, dir que, una vegada sols, sense el focus de les llums mediàtiques, seguirem treballant per recuperar la normalitat del nostre poble. Pineda de Mar sempre s'ha significat pel seu caràcter obert, acollidor i conciliador. Que ningú, ningú, dubti que serà benvingut en el nostre municipi.


Comentaris

envia el comentari