L'AMPA d'una escola bressol a Sabadell denuncia les altes temperatures que sofreixen els nens a les aules

Els menors arriben a casa amb ampolles a la pell

Durant l'onada de calor a l'escola bressol Can Llong de Sabadell les temperatures han arribat als 30 graus dins l'aula, els nens arriben a casa amb ampolles a la pell i alguns amb diarrea segons les declaracions de les mares. Els professors demanen que portin tovallola i xancletes per remullar-los. L'AMPA ha engegat una campanya al portal Change.org per aconseguir que l'Ajuntament posi solucions. Fins al divendres al vespre havien aconseguit 1.459 signatures. «L'Ajuntament de Sabadell i la Regidoria d'Educació i Sanitat any rere any només fan promeses, però mai s'arriba a cap solució» es queixen els pares.

Però els pares de la guarderia Can Llong no són els únics que es queixen de les altes temperatures als centres. L'AMPA de l'escola la Creu Alta va denunciar a Facebook fa unes setmanes que dins l'aula estaven a 33 graus. Un pare d'aquest mateix centre, es queixa que a la seva guarderia encara no s'ha fet res per solucionar el problema, «només s'han instal·lat ventiladors a aquelles que han fet rebombori», escriu enfadat en un comentari a Facebook. Aquest pare apunta que el problema no està vinculat amb l'onada de calor d'aquest any, sinó que la causa és el disseny constructiu d'aquestes escoles «pensades per emmagatzemar la calor a l'hivern, però es van oblidar que a l'estiu es convertirien en hivernacles», afirma.

El tinent d'alcalde d'Educació de Sabadell, Joan Berlanga, reconeix que les actuacions previstes per aquest curs es van endarrerir per problemes administratius i que les escoles bressols municipals tenen un defecte estructural però defensa que durant els darrers dos anys s'estan portant a terme diferents mesures per millorar la climatització, amb una despesa de 40.000 euros. «Som molt conscients i volem que els infants i el personal es trobin en les millors condicions possibles» apunta. La presidenta de l'AMPA de Can Llong, Mireia Estrada, confirma que després de la petició a Change, a l'Ajuntament han començat a mobilitzar-se i que s'ha instal·lat ventilació tot i que no és suficient. També lamenta que no es reaccionés abans d'escriure la petició a Change.org.


Comentaris

envia el comentari