IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'arròs conté restes d'arsènic que poden provocar greus problemes de salut

Així adverteixen experts en un estudi, que expliquen la forma en què cal coure aquest cereal per evitar el perill

L'arròs conté restes d'arsènic que poden provocar greus problemes de salut. | Cedida

Un aliment tan comú com l'arròs podria estar fent-nos molt de mal si no es cuina com cal. I és que diversos científics han advertit en un estudi fet per la Universitat Queen's de Belfast, al Regne Unit, que el mètode habitual de coure aquest cereal pot deixar restes d'arsènic en el menjar. Segons informa The Independent, mentre l'arròs creix, queda contaminat per toxines industrials i pesticides, l'arsènic dels quals pot causar greus problemes de salut. Alguns d'ells són malalties del cor, diabetis, problemes de desenvolupament mental o càncer.

Un dels investigadors, Andy Meharg, va visitar el programa de la BBC Confiïn en mi, sóc metge i allà va demostrar amb un experiment quina és la forma correcta de cuinar l'arròs. Meharg va mostrar tres mètodes diferents, en els quals va mesurar el nivell d'arsènic contingut. En el primer va bullir l'arròs en una quantitat d'aigua doble a la del cereal, que es va evaporar durant la cocció. El professor va assegurar que aquest mètode, que és el més utilitzat, és el que més arsènic deixa al menjar.


La segona opció era coure l'arròs en una quantitat d'aigua cinc vegades més gran que la quantitat del cereal, fet que redueix la quantitat d'arsènic a la meitat. No obstant això, el mètode més eficaç no és aquest sinó el següent. Es tracta de posar l'arròs en aigua durant la nit i cuinar-lo l'endemà, amb les proporcions del segon mètode, és a dir, cinc quantitats d'aigua per una d'arròs. D'aquesta manera, l'arsènic de l'arròs es redueix un 80%.


Comentaris

envia el comentari