IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

L’Associació Unificada de Guàrdia Civils ha demanat l’Ordre de Mèrit Civil per alguns agents allotjats al port de Barcelona

L'AUGC valora l'esforç dels agents procedents de Badajoz i pretenen premiar les seves tasques a Catalunya

El «criticat» vaixell on s'allotgen els cossos de seguretat de l'Estat al port de Barcelona
El «criticat» vaixell on s'allotgen els cossos de seguretat de l'Estat al port de Barcelona | Cedida

L'Associació Unificada de Guàrdia Civils (AUGC), ha anunciat a través del seu portal, que ha sol•licitat l'Ordre de Mèrit Civil per als agents de la Comandància de Badajoz —uns 40 policies—, allotjats al port de Barcelona. Els seus arguments per rebre aquesta condecoració han estat per «l'esforç», per la seva «entrega», pel seu «sacrifici», pels seus fets «exemplars» en benefici del país, i també perquè gràcies al seu treball s'han evitat grans «calamitats públiques». L'AUGC ha presentat la sol·licitud fent constar que els Guàrdia Civils traslladats fins a la capital catalana, «han hagut de suportar» la pressió de treballar en un lloc, on els ciutadans els consideren «forces d'ocupació». Ha hagut de rebre «insults», i fins i tot «amenaces» i «agressions».

Segons l'associació, «La situació que han hagut de suportar els agents no és desconeguda. Els companys, no solament es troben lluny de les seves famílies, sinó que, la qual cosa el que suposava una comissió de servei per un període breu, s'ha anat incrementant, veient com les normes que regulen una jornada laboral no els era aplicable fins al punt de no gaudir, ni tan sols, d'un descans setmanal que garanteixi una recuperació del cansament després de jornades de treball en alguns casos maratonianes». És per aquest motiu que l'AUGC recorda que l'Ordre de Mèrit Civil, té com a objectiu «premiar» els mèrits de caràcter civil adquirits per les persones de les Administracions Públiques, o alienes a elles, que prestin o hagin prestat serveis rellevants a l'Estat, complint amb els seus «deures». A banda d'això, l'associació reitera el reconeixement i suport de les tasques que estan realitzant els seus companys del cos de seguretat des de fa ja un mes, defensant la «legalitat», en unes condicions «precàries», fora del seu domicili. Tanmateix, des de l'AUGC continuaran vetllant per la «dignitat» dels agents i perquè en cap cas se'ls vulnerin els seus drets sociolaborals.

Cal recordar també, que els policies i guàrdies civils desplegats a Catalunya comencen a retirar-se. El Ministeri d'Interior els hi ha donat permís per tornar a casa i descansar, tot i que han d'estar totalment disponibles per tornar si es dona el cas. Aquests primers agents que abandonen Catalunya estaran rellevats per nous efectius, segons explica el Ministeri d'Interior: «Interior ha iniciat la segona fase de relleus pel descans de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil». Des de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils, han volgut deixar clar que, per la seva part, aquesta mesura «es tracta d'una fi de comissió, no d'un descans, per la qual cosa es dóna per finalitzat la seva comesa a la comunitat autònoma». «AUGC celebra aquest inici del retorn a la normalitat de companys que feia més d'un mes que estaven fora dels seus llocs habituals de treball i residència, allunyats de les seves famílies i vivint, en molts casos, en condicions deficients», han explicat des de la citada associació. Per la seva banda el Ministeri ha explicat en un comunicat que: «Des del punt de vista de la seguretat, els departaments de la Generalitat tenen coberts els serveis necessaris per al seu normal funcionament, especialment el cos dels Mossos d'Esquadra, que realitza el seu acompliment amb total normalitat». 


Comentaris

envia el comentari