Lau Noah, de Reus a cantar en català a la ràdio pública dels Estats Units

L'artista va aparèixer al programa 'Tiny Desk' i va interpretar la cançó 'L'Adéu' de

El seu nom és Laura Cailà, nascuda l'any 1994 a Reus, i està triomfant amb la seva música sota el nom de Lau Noah. La reusenca ha estat la primera artista catalana a cantar en català a la ràdio pública dels Estats Units, concretament, en el programa 'Tiny Desk' de l'NPR (National Public Radio), on va actuar el passat 10 de gener, interpretant cinc cançons.

De Reus a Nova York per la música

La cantautora Lau Noah viu a Nova York des de fa cinc anys, quan va anar-hi a viure per  «reinventar-se i aprendre des de la dificultat». Des dels 16 anys que toca el piano i, després d'haver gravat alguna maceta, i ara es disposa a gravar el seu primer disc, amb la seva guitarra i veu, amb el productor Blake Mills, el qual ha col·laborat amb artistes com John Legend, als estudis Sound City Studios. Tanmateix, les seves principals influències són la sarsuela, perquè «la cantava la meva mare» i les bandes sonores de les pel·lícules Disney. 

Lau Noah, cantant de Reus
Lau Noah va cantar en català a la ràdio pública dels Estats Units | Lau Noah

L'actuació al 'Tiny Desk' d'NPR 

El creador del format 'Tiny Desk Concert', Bob Boilen, va veure actuar a Lau Noah a principi de 2018 a la ciutat de Nova York. A finals de l'estiu, Laura Cailà va rebre la invitació que molts dels artistes esperen durant la seva carrera, la de participar al 'Tiny Desk Concert'.  Grans artistes han passat per la ràdio pública nord-americana per oferir un concert íntim. Adele, John Legend, Natalia Lafourcade o The Cranberries han estat alguns dels famosos que han passat per aquest programa, el qual els combina amb artistes desconeguts. 

L'actuació de Lau Noah va ser la primera d'una artista catalana des que van començar els 'Tiny Desk Concert' l'any 2008. En l'actuació, la reusenca va cantar un total de cinc cançons: 'El Jardinero', 'La Realidad', 'L'Adéu', 'La Belleza' i 'Red Bird', interpretades en castellà, català i anglès. A més, Lau Noah també canta en hebreu. 


Comentaris

envia el comentari