ARA MATEIX

🚧 Importants retards de Rodalies al Maresme per un tall a les vies

L'avi de la princesa Leonor, Jesús Ortiz, la defensa de les burles a Twitter pels seus gestos

El periodista ha escrit una entrada a la pàgina 'creacultura.com' on secunda l'educació que rep la seva néta
Jesús Ortiz amb la seva néta Leonor, l'hereva al tron | Gtres

 

La revista 'El tiempo' publicava a principis de juny un reportatge sobre la princesa Leonor on es revelaven els seus gustos. L'article explicava que l'hereva al tron llegia llibres d'Stevenson, les obres del qual s'ha convertit en èxits de la literatura infantil com 'L'illa del tresor' i de Carrol, autor de 'Les aventures d'Alícia al país de les meravelles' i que li agradaven molt les pel·lícules de Kurosawa, un cèlebre director japonès que és conegut pels seus llargmetratges de samurais. Aquest fet provocava nombroses burles a Twitter. Ara el seu avi matern, el periodista Jesús Ortiz, la defensa amb l'article 'L'edat de la cultura', a la pàgina web 'creacultura.com'.

 

Al blog, el pare de la reina Letizia defensa la necessitat d'inculcar bons coneixements als menors: «Crec que una de les moltes coses magnífiques de ser nen és la capacitat d'absorbir com esponges tot allò que se'ns posi al davant dels ulls, orelles, tacte... I tinc la seguretat que les expressions culturals, totes elles, tenen amb els nens el seu receptor, el seu públic, més incondicional» comença. Al seu text el periodista afirma que si a un nen se li ensenya des de petit la cultura que considerem per a adults, com per exemple Mozart, Lorca o Madame Butterfly, «serà un nen capaç de dir que li agrada Rabindranath Tagore, Velázques o Lope de Vega. No entendrà tot el que vegi i escolti, clar; però tindrà un bagatge cultural que portarà sempre amb ell, que li permetrà anar assimilant tot a mesura que maduri i que li obrirà portes mentals, inclús físiques, per entrar en altres universos socioculturals», sosté.

 

Aquestes paraules d'Ortiz són una mostra que secunda l'educació que Leonor està rebent i anima al fet que els lectors també s'apuntin a aquest tipus d'educació: «Tenim l'obligació de comunicar que un nen no és estrany perquè taral·legi 'Canción de cuna' de Brahms en comptes de recitar de memòria les alineacions de les seleccions de futbol que van guanyar el mundial; i no té per què ser excloent una cosa de l'altre, que consti», conclou.