IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L’e-residència catalana, la nova eina per captar empreses d’arreu del món

La Generalitat posa en marxa un sistema de dades que permetrà als empresaris controlar els negocis a distància

Imatge d'una targeta d'e-residència del govern d'Estònia
Imatge d'una targeta d'e-residència del govern d'Estònia | cedida

  Les empreses que vulguin operar al territori català ja no hauran d'instal·lar-se físicament. Segons informa el '3/24', la Generalitat –que vol seguir l'exemple d'Estònia— està preparant la creació d'un sistema de dades que permetrà posar en marxa i administrar un negoci a Catalunya sense que les empreses hagin de traslladar-se físicament.

Per tant, el certificat d'e-residència, tal com s'anomenarà aquest sistema innovador, permetrà la formalització de contractes, l'obertura d'un compte corrent online a les entitats bancàries i altres tràmits administratius mitjançant la signatura digital. Segons el departament d'Economia de Catalunya, això és una mesura per enfortir i dinamitzar l'entorn empresarial de Catalunya. Igualment, l'obtenció d'aquest document no equivaldrà a un certificat de residència o de ciutadania. Es tracta d'una de les directrius en l'estratègia 'smart' que s'estan duent a terme des de la conselleria. El model d'aquest document seguirà l'exemple del govern d'Estònia –un dels més avançats en el món de la digitalització—.

Cada e-resident rebrà una targeta digital d'identificació, així podrà accedir de forma segura a tots els seus serveis per firmar i podrà autentificar digitalment els documents. Catalunya no és l'únic que s'ha interessat per aquest projecte i països com Lituània, Finlàndia, Dubai i Singapur també han mostrat el seu suport a la proposta estoniana.


Comentaris

envia el comentari