L'emocionant història d'un gos, fidel al seu amo fins després de la seva mort

Us expliquem la història del gos Cesur

Cesur al costat del fèretre del seu amo | Facebook Yesil Bursa

La història del gos Cesur ha commocionat Turquia, el seu país. El gosset era l'acompanyant més fidel de Mehmet Ilan, un ancià que va morir als 79 anys després de combatre una llarga malaltia. La connexió i la relació especial entre amo i mascota eren tan especial que quan Ilan va ser traslladat a l'hospital, en les que serien les seves últimes setmanes de vida, l'animal va deixar de menjar.

La seva mort va ser desgraciadament inevitable; Cesur va custodiar el fèretre del seu amo durant hores, i va encapçalar la processó que va traslladar el taüt al cementiri. La seva mirada era molt profunda i trista i, amb el cap cot, no es va separar ni un minut d'Ilan. El gos va ser adoptat per Ali, fill de Mehmet, que cada dia, quan sortia a la feina, veia perplex com el gos s'escapava per la porta i desapareixia.

«Què estava passant?», es preguntava Ali. Un dia va voler seguir-lo i va descobrir que Cesur anava directe al cementiri, a la tomba del seu amo, i reposava tranquil·lament al seu costat. Els treballadors del cementiri afirmaven que la primera cosa que feia l'animal, cada matí, era visitar la tomba de l'home. La reacció del gos va emocionar a l'amo i la família. Junts s'acompanyen en el dolor de la pèrdua entre tanta tendresa.


Comentaris

envia el comentari