L'emotiu testimoni d'un malalt terminal que va buscar una nova llar per al seu gos

Ara està tranquil perquè sap que Trasgu està en bones mans

 

Diversos mitjans, entre ells La Nueva España, es fan ressò de la història de Josín i el seu gos Trasgu. El testimoni d'aquest malalt terminal asturià i la seva cerca d'una nova llar per al gos han commogut a la societat. Quan va arribar el moment de l'últim passeig, totes les emocions van aflorar, ja que després del recorregut Trasgu marxaria amb la seva nova família, la d'Antonia Morales, que va declarar: «Em va commoure molt la història i per això vaig venir a buscar-lo». Josín, conscient que li quedava poc temps de vida, va buscar durant temps una nova llar per al seu gos, però li va demostrar amor incondicional fins a l'últim moment, i l'animal li va retornar l'afecte amb escreix.

Durant l'últim passeig, Josín es mostrava aparentment tranquil, però va confessar que tenia un enorme pes al seu estómac. L'animal també sentia quelcom semblant, ja que l'amo notava que el seu company estava intranquil. «Ho intueix, intueix que alguna cosa passa». Aquella havia estat la primera nit que Trasgu i Josín havien dormit junts. El seu testimoni final és realment commovedor: «He viscut, he viatjat. Vaig tenir diners i ho vaig perdre, vaig conèixer l'amor i el desengany, ho he fet tot i deixo al meu millor amic en bones mans. Ara estic tranquil».

 

La tranquil·litat de tots dos és el realment important, perquè com comenta Josín «Estic encantat perquè acabarà en bones mans i sé que farà feliç a alguna família. La felicitat que em va donar al meu dia a dia és irrecompensable, no té preu, no hi ha paraules i el comiat, com tots els comiats d'un... el millor amic» va dir quan amb prou feines podia contenir les llàgrimes.