L'emotiva carta d'una mare al metge que va pressionar-la perquè avortés

Estava embarassa d'una nena amb síndrome de Down

La dona va decidir tenir la tercera filla, malgrat tingués síndrome de Down. Foto: Parker Miles.

Quan la Courtney va saber que estava embarassada per tercera vegada, no s'imaginava tot el que vindria després. El ginecòleg li va comunicar que el seu bebè tenia síndrome de Down i el doctor no li va plantejar l'avortament com una opció, sinó pràcticament com una obligació, segons publica parkermyles.com. Malgrat la seva pressió, ella va decidir tirar endavant i més d'un any després va deixar-li una carta a la bústia on expressava tot el que havia sentit durant aquell moment i que s'atrevia a dir-li ara, amb la seva filla Emersyn de 15 mesos:

«Benvolgut doctor,

una amiga em va dir fa poc que quan anava al seu ginecòleg per veure al seu fill a les ecografies, ell sempre feia el mateix comentari: «Està perfecte». Una vegada que el seu fill va néixer amb síndrome de Down, va visitar una altra vegada el seu metge.

El metge va mirar al nen i li va dir «t'ho vaig dir, és perfecte».

La seva història em va estripar. Jo estava realment agraïda per l'experiència que havia viscut la meva amiga però també sentia pena pel que podria haver tingut i no tinc. M'agradaria que vostè hagués estat aquest metge.

Vaig acudir a tu en el moment més difícil de la meva vida. Estava espantada, ansiosa i era un desastre. No sabia encara la veritat sobre el meu bebè i per això et necessitava desesperadament. Però en lloc de donar-me suport, vostè va suggerir que havíem d'acabar amb l'embaràs. Et vaig dir fins i tot el seu nom, però vas insistir dient la poca qualitat de vida que tindria la nostra filla amb síndrome de Down.

Vas suggerir de nou que consideréssim la nostra decisió de continuar amb l'embaràs.

Des d'aquesta visita temíem tornar a anar al metge. Estàvem passant pel pitjor moment de les nostres vides perquè vostè mai ens va dir la veritat.

La meva filla era perfecta.

No estic enfadada. Simplement estic trista. Estic trista perquè els petits cors que vostè veu diàriament no li commouen. Estic trista que estigués tan equivocat respecte a la meva filla perquè la síndrome de Down no ha afectat la nostra qualitat de vida. I tinc el cor trencat perquè potser ho has fet més d'una vegada amb altres mares. Però el que més sento és que mai tindràs el privilegi de conèixer a la meva filla Emersyn.

Perquè, com veuràs, l'Emersyn no només ha augmentat la nostra qualitat de vida sinó que a més ha tocat els cors de milers de persones. Ens ha donat una raó i una felicitat impossible d'expressar. Ha obert els nostres ulls a la veritable bellesa i amor.

Reso perquè cap altra mare pateixi el que jo vaig sofrir. Reso per tu també, perquè vegis la veritable bellesa i amor en cada ecografia.»

  


Comentaris

envia el comentari