L'entramat de societats i patrimonis que Ángel Nieto deixa com a herència

Una casa seva a Eivissa no apareix entre les seves propietats
Ángel Nieto era propietari de diverses societats | twitter / @ANieto_Oficial

La mort de l'expilot Ángel Nieto ha suposat un dur cop per a tota la seva família, i també per a la societat espanyola en general. Ara bé, segons assenyalen alguns mitjans com 'Vanitatis', hi ha alguns punts estranys a la seva herència. La veritat és que els Nieto són una família molt unida, i la mort del patriarca no ha fet sinó unir-los encara més, però hi ha un petit problema encara sense solució: com repartir els ingressos que ha generat Nieto després de guanyar 90 premis i els 12+1 campionats del món. L'expilot ha sabut gestionar un patrimoni enorme, que es repartia en una xarxa de societats, de la qual ell mateix era el principal administrador, encara que continuen havent-hi algunes anomalies.

En primer lloc, la seva casa a Eivissa no apareix entre les seves propietats. L'existència d'aquesta propietat es va fer pública gràcies al programa que va gravar amb Bertín Osborne, però a les seves escriptures no tenim constància d'un terreny rústic de 40.000 metres quadrats, així com tampoc d'una casa d'uns 40 metres quadrats que, segons els documents, es troba en un estat «ruïnós». D'altra banda, figura com a titular de la casa de Pepa Aguilar, la mare dels seus tres fills, amb qui mantenia una excel·lent relació. Es tracta d'un terreny de 92 metres quadrats, amb garatge i vistes al mar, però no hi ha cap menció de la casa d'Eivissa. 

 

L'any 1986, l'expilot va fundar Ángel Nieto Team S.L., una fundació dedicada a les activitats esportives i a la construcció. A aquesta companyia va seguir, l'any 1993, la Cafetería Pavones S.L., Altos de Salobreña el 2004, l'any 2006 Duero-2006, i finalment ITV Ángel Nieto de Vallecas. Totes aquestes societats li han reportat beneficis milionaris, que ara s'hauran de repartir entre els familiars. Comentaris

envia el comentari