Leo Margets, la campiona del món catalana de pòquer

Amb només 25 anys es va convertir en «l'última dona en peu» al campionat del món de pòquer, a Las Vegas
Leo Margets, en el seu pas pel programa 'Supervivientes' | Telecinco

 

Leo Margets, nascuda a Barcelona, és jugadora de pòquer professional des que amb només 25 anys es va plantar al campionat del món de pòquer de Las Vegas i es va endur el premi de ser «l'última dona en peu». Segons el que ella mateixa explica en una entrevista a 'El Mundo', es tracta d'un trofeu totalment masclista perquè es premia l'última dona eliminada en un torneig en què tots els jugadors estan en igualtat de condicions. Margets va començar a jugar al pòquer de forma professional sense plantejar-s'ho gaire, a Las Vegas, quan va decidir presentar-se al torneig i va aconseguir aquest títol.

Ara Leo Margets ha publicat un llibre sobre les habilitats que s'aprenen jugant al pòquer i que són aplicables a la vida en general, '¡Juega bien tus cartas!: En la vida y en los negocios'. Concretament, Margets parla de perdre l'aversió al risc que ens inculquen des de petits, perquè a vegades, «no arriscar-se no és l'opció més segura, sinó la més perillosa». Com a jugadora professional, Leo Margets ha recorregut tornejos per tot el món i s'ha enfrontat a algunes cares conegudes, com Matt Damon, Neymar, Gerard Piqué o fins i tot, el brasiler Ronaldo, a qui va acabar guanyant després de posar-la contra les cordes amb el seu estil de joc imprevisible.

 

Després d'un temps vivint al Regne Unit, on els jugadors professionals no tenen traves fiscals per desenvolupar la seva activitat, ha tornat a l'Estat espanyol, on reconeix que la llei perjudica el seu sector. Com que el pòquer no està reconegut com a activitat professional, no pot deduir-se les despeses de viatge que significa participar en tornejos, i a més, els impostos sobre els premis econòmics són de gairebé el 50%, fet que fa que l'activitat sigui molt poc rendible. Però, malgrat tot, Leo Margets prefereix viure aquí en lloc d'estar sota el clima d'Anglaterra.