L’epidèmia de grip s’avança quatre setmanes a Catalunya

En l'última setmana hi ha hagut 111,03 casos per cada 100.000 habitants, un augment significatiu especialment als menors de 15 anys

Una infermera vacunant de la grip a un pacient | ACN

L'última setmana, els casos de grip han augmentat fins als 111,03 per 100.000 habitants, per sobre del llindar epidèmic, que s'ha establert aquesta temporada als 110,7 casos. Per tant, l'epidèmia de grip ha començat a Catalunya, i s'ha avançat quatre setmanes respecte de les dues darreres temporades. D'aquesta manera es retorna al patró clàssic. Segons el Pla d'Informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC), de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, l'activitat gripal és baixa amb tendència a incrementar-se les pròximes setmanes. Els casos de grip han augmentat en tots els grups d'edat, especialment en els menors de 15 anys.

Durant l'última setmana també s'han produït dos ingressos hospitalaris greus pel virus de la grip en els hospitals de la xarxa sentinella. Des de l'inici de la temporada, s'han produït 36 ingressos, tots per virus gripal A i amb múltiples factors de risc. La majoria, un 86,2%, no estaven vacunats. Des del Departament de Salut es recorda que la major part dels processos virals respiratoris remeten espontàniament, amb pocs dies de durada i amb símptomes d'intensitat lleu o moderada. Habitualment no requereixen atenció sanitària, però si és el cas, cal utilitzar el dispositiu assistencial més adequat. Salut també recalca que la millor manera de protegir-se i evitar la propagació és la vacunació, i el manteniment d'unes bones pràctiques d'higiene, com ara rentar-se les mans de manera regular.


Comentaris

envia el comentari