L'equip d''A cara de perro' denuncia la precària situació de les instal·lacions del delfinari de Barcelona

La piscina on romanen els dofins en captivitat a la capital catalana no compleix la normativa de mida i hauria de ser set vegades més gran

El delfinari del zoo de Barcelona no compleix amb la normativa vigent de mida necessària. | Twitter

El passat dimecres, 5 de juliol, es va emetre la quarta entrega d''A cara de perro', el programa de Cuatro conduït per Javier García Roche, el 'Chatarrero'. L'objectiu del programa és millorar la qualitat de vida dels animals i sobretot donar-los veu en una societat 'especista' que maltracta en benefici propi. Ahir, l'exboxejador i el seu equip es van desplaçar fins al zoo de Barcelona per denunciar la vida que tenen els animals que hi romanen. Roche va rebre una trucada que alertava sobre la situació precària de les infraestructures del delfinari. Un centre que, tal com informa el diari 'ABC', haurà de tancar si no solucionen la problemàtica de les piscines respecte a la mida legal, segons ha decretat l'Ajuntament de Barcelona. Com era d'esperar, la reacció del presentador en arribar a les instal·lacions va ser sincera i òbvia. «Els zoos són gàbies, presons», explicava l'animalista. L'equip del programa, assegut a unes grades del delfinari, va conversar amb una dona que assegurava: «Els cuidadors dels dofins els fan donar voltes per la piscina amb la boca oberta perquè sembli que estiguin somrient, tot i que no és així».

  

L'equip de Roche no s'equivocava respecte a la petita dimensió de la piscina, de fet, hauria de ser set vegades més gran per poder complir amb la norma. Per intentar aclarir els fets, l'exboxejador demana explicacions al cap d'investigació i conservació del zoo de la capital catalana, José María Alonso, que assegura que és «un amant dels animals». No obstant això, la cara del presentador ho diu tot. Per incendiar encara més la situació, Alonso destaca que, tot i la proporció de la piscina, els treballadors tracten «amb dignitat els dofins». En acabar l'amarga trobada amb el responsable, l'equip d''A cara de perro' es va dirigir al port d'Empuriabrava per entrevistar un exentrenador de dofins del mateix centre, Albert López, qui hi va estar treballant durant 30 anys. «Treballar al zoo és el mateix que treballar a una presó. Vaig començar a treballar-hi perquè m'encantaven els animals des de ben petit, no obstant això, vaig obrir els ulls el primer dia. Em van fer matar un dingo amb el motiu que no hi havia espai per ell», explicava López.


El que l'equip de Cuatro està fent pels animals és només una petita part del que fan molts activistes animalistes d'arreu del món. No obstant això, és un gran gra de sorra que sens dubte està contribuint a millorar la societat i a conscienciar-la. De la mateixa banda, el que es va veure ahir al programa d''A cara de perro' és només la punta de l'iceberg de les atrocitats que es fan als zoos.


Comentaris

envia el comentari