YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Les 5 coses que pots fer per conduir millor des d'avui mateix

Tècniques senzilles per una conducció més senzilla i efectiva

El volant, un element clau. Foto: cedida.

 

El suplement "El Motor" presentava una petita guia per conduir bé a partir de determinats hàbits bàsics que hem anat oblidant i que ens permetran tenir més seguretat al volant. A poc a poc, les automatitzarem, de manera que reforçarem la nostra habilitat al volant:

1. Asseure's correctament
La guia és prou clara: No conduïm un Fórmula 1, de manera que cal una bona posició amb la distància exacta que ens permeti trepitjar els pedals flexionant lleugerament el genoll sense haver de moure la nostra cintura. Pel que fa al suport, la distància la marca el canell de qualsevol braç, que s'ha de col·locar de manera natural sobre la part superior del volant.

2. Prohibit creuar les mans
Si estem ben asseguts hauríem de poder manejar bé el volant, l’element clau de la conducció. Tal com ens van ensenyar, hem de col·locar les mans a les deu i deu, com si fos un rellotge. És clau que aquesta posició es faci sense creuar les mans, ja que tindríem una evident carència de mobilitat.

3. Mirar lluny
És bàsic mirar més enllà del capó del cotxe. Ens cal perspectiva, que ens ajudarà a fer front al que pugui aparèixer a la carretera. Podríem dir que hem d’escanejar de manera permanent el recorregut.

4. L’anticipació com a norma
Si busquem aquesta distància a la vista, ens ajudarà a anticipar-nos. Hem de saber interpretar el que vindrà, sigui a la carretera, al trànsit o el que puguin fer els altres cotxes. És vital, doncs, mantenir l’atenció i la concentració quan conduïm, ja que és l’única manera de preveure, per exemple, que un vehicle giri de manera brusca sense posar l’intermitent.

5. Les corbes no són l’enemic
Probablement és més senzill conduir en una recta, però no hem de tenir por a les corbes. Les hem de gestionar pensant que són un aliat i que, com que ja sabem que hem de mirar lluny i anticipar-nos, només hi hem de sumar que hem d’arribar al punt de màxim gir amb el vehicle completament controlat per evitar qualsevol maniobra en aquest instant crític.

Hem de frenar en la distància correcta, començar a girar a la velocitat justa, buscar la línia més oberta possible dins el traçat del carril, evitar moviments innecessaris del volant i tornar a accelerar només quan la sortida de la corba ens indica que l’equilibri de masses es restableix.


Comentaris

envia el comentari