Les 8 raons per les quals no consumir llet de soja

Diversos experts recomanen no prendre'n perquè conté elements que afecten negativament l'organisme

Experts es mostren en contra d'incorporar la llet de soja a la nostra alimentació. Foto: rolloid.net.

La llet de soja és l’opció més popular entre les persones a les quals no els agrada la llet de vaca o són al·lèrgiques a la lactosa. Però, és beneficiosa per al nostre cos? Segons les opinions de diversos experts, aquest aliment presenta diversos inconvenients i és recomanable no consumir-ne, tal com explica rolloid.net. Aquestes són algunes de les principals raons:

1. Transgènics. El 99% de grans de soja han estat modificats genèticament.

2. Hemaglutinina. La soja conté de forma natural una substància anomenada hemaglutinina, que pot provocar que els glòbuls vermells de la sang s’aglutinin i es formi un coàgul sanguini. En conseqüència, el ris de patir un aneurisma és més alt.

3. Fitoestrògens. També conté estrògens vegetals, anomenats fitoestrògens. Aquest fet es pot convertir en un inconvenient perquè s’ha demostrat que afecta negativament la funció endocrina i augmenten el risc de desenvolupar càncer de mama o infertilitat.

4. Alumini. Aquest element pot interferir en la funció dels ronyons i el sistema nerviós, i la soja també en conté. En aquest sentit, existeixen una correlació entre el seu consum i el risc de patir Alzheimer.

5. Toxines. Les toxines naturals tampoc són beneficioses per al nostre cos i poden afectar el cicle menstrual de les dones.

6. Carències vitamíniques. Alguns estudis indiquen certa relació entre el consum regular de soja i la necessitat de consumir vitamina B12 i vitamina D.

7. Isoflavones. Un altre element que conté la soja i no és beneficiós pel cos són les isoflavones tòxiques, ja que aquests compostos orgànics poden potenciar el desenvolupament de càncer de mama en dones que ja pateixen la malaltia.

8. Àcid Fític. Els alts nivells d’àcid fític que conté poden dificultar l’absorció de calci, magnesi, coure, ferro i zinc.


Comentaris

envia el comentari