IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les autoritats adverteixen d'una perillosa pràctica sexual que implica orgies amb una persona que pateix la sida

La ruleta russa del sexe es va originar en col·lectius d'homosexuals encara que ja s'ha difós a tota classe de grups i practicants

La pràctica es duu a terme amb orgies que multipliquen la possibilitat de contagi | Cedida

La denominen la ruleta russa del sexe, i conceptualment no s'equivoquen: últimament s'està posant de moda en ciutats grans tals com Barcelona o Madrid la perillosa pràctica de sexe sense preservatiu. El problema és que, si aquesta actitud ja no comportés suficients riscos per a la salut, ara està corrent una nova moda que comporta molts més perills. Es tracta d'orgies muntades amb el coneixement i la voluntat que un dels convidats pateixi sida. Ningú sap qui, i les assignacions són arbitràries amb la qual cosa un entrés amb la malaltia i seran dues, com a mínim, els que surtin amb ella. El terrible de l'assumpte és que aquest acord sembla tàcit, tots els implicats coneixen els riscos, tots ho assumeixen i tots semblen gaudir d'ells. Sembla inconcebible que a algú li pugui venir de gust endinsar-se en aquest fosc joc, però tot assenyala al fet que l'adrenalina i la sensació de vulnerabilitat són poderós afrodisíac, la raó per la qual són cada vegada més els que se sumen a aquesta pràctica.

Un dels fàrmacs usats per vèncer la SIDA | Cedida

 

Josep Mallolas, metge del Clínic, va explicar a una entrevista en la SER que existeixen ruletes sexuals exclusives per a persones que pateixen el VIH, i unes altres en les quals poden participar persones sanes. El problema és que la malaltia salta fàcilment d'unes a unes altres i s'estén a gran velocitat. El mateix Mallolas recordava en l'entrevista el cas d'un jove homosexual de 22 anys que li va dir: «la meva sexualitat és importantíssima i no em vull resignar a viure la resta de la meva vida amb un preservatiu posat. Quina alternativa tinc? Infectar-me. Quan més aviat possible m'infecti i abans em tracti i mantingui una càrrega viral indetectable, abans deixaré de sofrir per si m'infecto». Mallolas confessa que aquest cas el va sorprendre i afegeix d'acord amb aquest una reflexió personal: «La gent ha perdut la por a la malaltia a causa de la millora dels tractaments mèdics que permeten que les mates puguin portar una vida pràcticament igual a la de les persones sanes. Tot i que cal dir que la malaltia segueix sent incurable i potencialment mortal, a més que el contagi propicia la transmissió de moltes altres malalties greus com l'hepatitis C, la sífilis o la gonorrea».


Comentaris

envia el comentari