URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Les càmeres de la propietat urbana de Catalunya s'uneixen contra els 'okupes'

El grup d'entitats assegura que la legislació actual és insuficient
La problemàtica 'okupa' no fa més que créixer | Cedida

 

L'ocupació il·legal a Catalunya és un problema creixent en els últims anys. Les Càmeres de la Propietat Urbana de Catalunya han publicat un manifest on denuncien la situació i expliciten el seu suport a la llei que es va aprovar el passat 14 de març al Congrés dels Diputats. Segons informa 'La Vanguardia', el text planteja la modificació de la llei per tal que els delictes d'usurpació es resolguin mitjançant la celebració de judicis ràpids que permetin al propietari recuperar la seva propietat en poc temps. 

El manifest de les càmeres indica que hi ha «una sensació d'impotència respecte a la vulneració del legítim Dret de Propietat de cara a l'ocupació de vivendes privades de tot tipus». També creuen que la legislació vigent és «insuficient i inoperant», ja que creu que no es protegeix als propietaris afectats tal i com s'hauria de fer. L'encarregada de presentar-ho al Congrés, Lourdes Ciuró, assegura que aquesta norma va encaminada a lluitar contra les «màfies» que «s'enorgulleixen de poder instal·lar a persones a vivendes que no els hi corresponen».

 

La proposta de llei que dóna suport a aquest manifest no va rebre el suport de PSOE, Podemos, En Comú, En Marea i ERC. Van oposar-s'hi argumentant que aquesta mesura juga en contra de moltes famílies en risc d'exclusió. La Plataforma d'Afectats per l'Hipoteca també s'ha mostrat en desacord amb aquest conjunt de mesures.