ÚLTIMA HORA

➡ El TSJC manté provisionalment la convocatòria d'eleccions a Catalunya per al 14-F

Les cinc coses que fem malament diàriament sense saber-ho

Són accions que s'han adquirit de generació en generació, encara que no significa es facin correctament

Per beure correctament amb una palleta, cal que fem la volta a l'anella de la llauna | CatalunyaDiari.cat

En el dia a dia, l'ésser humà està acostumat a realitzar les mateixes coses una vegada i una altra, rentar-se les dents, mastegar més d'una banda que per l'altra, entre altres. Algunes accions s'han adquirit de generació en generació, encara que en general no significa es facin correctament. Entre infinitat d'actituds perjudicials o activitats mal fetes en la nostra vida quotidiana, aquí us mostrem cinc exemples que cometem i com solucionar-los.

1. Pronunciar algunes paraules. Paraules com Gabriel o Israel fan que es travi la llengua. Dir Grabiel i acabar dient Israel com si es tingués la boca plena. En general, aquest error es deu a pràctiques incorrectes adquirides a través de l'entorn i que perduren en el temps. Entre les paraules pitjor pronunciades del castellà es troben: veniste en comptes de viniste, transtorno en lloc de trastorno, idiosincracia per idiosincrasia i perjuicio en lloc de prejuicio.

2. Obrir un tetra brik. La cuina sembla ser el lloc idoni per cometre errors. El següent té lloc en aquest espai de casa nostra, concretament quan obrim un tetrabrik i servim el seu contingut. Cal fer-li la volta per evitar que esquitxi.

3. Utilitzar molt sabó a la dutxa. La pell es torna més seca amb l'edat i els sabons, en ser astringents, l'assequen encara més. Utilitza la mínima quantitat de sabó i només a les zones més necessàries com els plecs. Per a la resta del cos l'aigua sabonosa que va caient és suficient.

4. Respirar amb el pit. Usar el pit en lloc del diafragma és un error. Una bona oxigenació té efectes positius sobre el sistema nerviós, ajuda a baixar la pressió sanguínia, reduir les inflamacions i el dolor, millorar la resistència física i mantenir l'estrès a ratlla. A més, si s'aprèn a respirar bé, no solament es guanya en salut, sinó que es gestiona millor les emocions.

5. Beure un refresc. Tampoc es beu correctament un refresc directament de la llauna amb palleta. La raó? El correcte és girar l'anella i introduir la palleta pel forat superior, i que aquest faci de suport.


Comentaris

envia el comentari