Les cinc coses que no fem bé quan ens posem crema solar

Augmenta la consciència de posar-se crema solar però no se segueixen bé els mètodes d'ús

Les intenses campanyes que s'han fet sobre la importància de l'ús de la crema solar i amb l'augment de casos de càncer, s'ha creat una consciència col·lectiva entorn de l'ús imprescindible d'aquest producte de qualsevol persona que s'exposi al sol. Fins i tot les farmàcies asseguren que no veuen tants casos de cremades de pell. Encara que es faci servir aquest producte solar, hem de tenir en compte algunes qüestions que no es fan correctament. Alguns dels errors més comuns són els següents:

1. No encertar amb el producte i el SPF. Hem de tenir en compte que la pell pateix encara que no s'arribi a cremar. Hem de mirar sempre el factor de protecció solar (SPF), que és el nombre de vegades que es multiplica el temps que es pot estar al sol sense cremar-se. El més recomanable seria, com a mínim, de 15. És important també triar una crema que protegeixi dels raigs UVA i els UVB, que provoquen les cremades. 

2. No aplicar-la a temps. Hem de posar-nos la crema a casa, abans d'arribar a la sorra. Hi ha dos tipus de productes: els que actuen en mode pantalla i els que penetren en la pell i necessiten uns vint minuts per aconseguir l'efecte adequat. 

3. No repetir l'operació. Hem de tornar a aplicar la crema dues hores després del primer cop que s'ha posat. Són massa els elements que fan perdre el producte aplicat a la pell (sorra, aigua, suor, tovalloles, etc.). 

4. No posar-se la quantitat suficient. La quantitat ideal d'aplicació del producte és cobrir de manera integral la pell.

5. Oblidar zones del cos. S'ha de cobrir tot el cos amb la crema sense oblidar-se cap part, tot és essencial. Algunes de les zones més oblidades són els avantbraços, que s'omplen de taques amb els anys. També s'ha d'aplicar a les cames i a la part del pubis. A més s'aconsella fer servir la crema durant tot l'any.


Comentaris

envia el comentari