ÚLTIMA HORA

👉 El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

Les cinc postures de ioga que et trauran els dolors de la feina

Si estàs tot el dia assegut en el teu treball, necessitaràs fer exercicis per evitar mals pitjors

Les postures de ioga t'evitaran el dolor d'esquena després de treballar. Foto: Cedida.

Si en el teu treball estàs la majoria del temps assegut en una cadira, probablement et resultaran familiars els efectes negatius que comporta pel nostre cos. La mala postura, la tensió al coll o l'esquena encorbada són alguns dels detonants dels dolors d'esquena que pots patir després del treball. Per aquest motiu, Rolloid explica cinc postures de ioga per recuperar-se d'aquest dolor. En primer lloc, necessites prendre una mica de temps i fer alguns estiraments abans de realitzar qualsevol d'aquestes postures, per tal d'evitar danys en qualsevol part del cos que estigui freda.

Una de les postures principals és estirar la columna vertebral cap endavant. Per realitzar aquest exercici es necessari col·locar els braços cap amunt i poc a poc anant doblegant l'esquena cap endavant. No es obligatori mantenir les cames rectes, així que doblega els genolls quant et sigui necessari. Aquest exercici et permet relaxar el cos i millorar la circulació del cos. Una altra postura és la del gos cap a baix. En aquest cas, partint d'una posició agenollada amb peus i mans, aixeca els malucs cap a dalt mantenint l'esquena recta fins formar un triangle amb el teu cos. Aquest exercici permet alleujar els dolors d'esquena i enfortir els músculs.

A més, la mateixa postura es pot realitzar a l'inrevés, és a dir, l'anomenada postura del gos cap avall. En aquest cas, es tracta d'estirar-se boca a baix, col·locant les mans a l'altura del diafragma i empenyent el terra. Mirant sempre cap endavant, has d'obrir el pit a mesura que t'aixeques del terra. En aquest cas, s'ajuda alleujar el dolor de zona baixa de l'esquena i enforteix els músculs abdominals. Seguidament, la postura de l'arc també és molt recomanada, ja que estimula els músculs del coll, braços, cames, esquena i espatlles. Per portar-la a terme, t'has de tombar boca a baix, estirar els teus braços cap endarrere fins a arribar agafar-te amb les mans la part superior de cada peu. Fent força amb les cames cap endarrere, has d'estirar el tronc i el pit. Finalment, una altra postura molt recomanada és l'anomenada postura de l'esfinx, en la qual t'has de tombar boca a baix i col·locar els braços cap endavant mentre col·loques en línia recta els teus colzes amb les espatlles i inclines l'esquena cap a dalt. En aquest cas, s'alleuja el dolor de la zona baixa de l'esquena. Per tant, si realitzes aquests exercicis després del treball, pots notar una gran millora en aquests dolors tan molestos que es produeixen a l'esquena.


Comentaris

envia el comentari