Les condicions de feina i el sou a les principals botigues de roba

Comparen Primark, Inditex, Mango i H&M

Els treballadors de Primark cobren un dels sous més baixos | Cedida
 

Un article de El Confidencial compara els sous dels dependents de les principals botigues de roba: Mango, Inditex, Primark i H&M, i també com són les condicions de feina en general en aquestes empreses. Els sous són bastant baixos i no és estrany tenint en compte que actualment vivim un auge de marques low cost. 

  

  

  

H&M: alguns treballadors comenten que encara que el sou que ofereix l'empresa no és gaire alt —823 euros bruts al mes—,  les condicions per als treballadors ho compensen molt. Els empleats poden gaudir de bonus i incentius entre altres avantatges.

Inditex: els treballadors d'aquesta empresa cobren més, uns 1.000 euros bruts al mes per 40 hores setmanals, però les condicions són pitjors. Segons alguns empleats, no els tenen en compte i, a més, els contractes es renoven mensualment, per la qual cosa poden perdre l'ocupació d'un mes a un altre. 


Mango: encara que el sou que ofereixen és bastant alt, aquí els empleats es mouen per objectius personals i si no els compleixen, poden quedar-se sense feina ràpidament. 


Primark: una dependenta afirma que cobra 700 euros al mes per 30 hores setmanals, però molts dels treballadors no treballen a jornada completa, així que encara cobren menys.


Comentaris

envia el comentari