Les cremes que no t'has de posar si tens taques a la pell

Alguns productes presenten una substància coneguda com hidroquinona que pot resultar nociva per a la salut

Cremes despigmentants retirades del mercat. | Blovver
 

La ingesta d'alguns medicaments, els canvis hormonals, l'exposició perllongada al sol, els processos inflamatorios i alguns perfums tenen en comú una cosa: solen ser la causa de taques a la pell. Existeixen tot tipus de cremes per tractar aquest problema, algunes més tradicionals que es combinen amb mètodes innovadors com el làser o la microdermoabrasió. No obstant això has d'anar amb compte amb les cremes que apliques amb les taques de la pell. Com informa OCU, alguns productes presenten una substància coneguda com hidroquinona que pot resultar nociva per a la salut.

Aquest principi actiu existeix en medicaments, en una dosi que ronda entre el 2 i el 4%. Alguns problemes derivats de la hidroquinona són irritació, leucodermia, hiperpigmentació o ocronosis. Els productes cosmètics que contenien la substància ja han estat retirats per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), ja que contenien hidroquinona 2% que els conferia la condició de medicaments. Els sis productes retirats són els següents:

— Carotone Brightening Cream Clareador
— Carotone Brightening Soro Clareador
— Carotone Black Spot Corrector

Cremes despigmentants retirades del mercat. | ocu.org
 

— Clair-Liss Creme Éclaircissante Toning Cream Creme Clareador
— Sivoclair Lightening Cream
— Labidjanaise Treating Body Cream

Cremes despigmentants retirades del mercat. | ocu.org

D'altra banda, és aconsellable mantenir una bona cura de la pell utilitant protectors solars d'un factor elevat i evitar la radiació solar, ja que es tracta de la manera més efectiva d'evitar taques solars.


Comentaris

envia el comentari