Les deu coses que passen a Barcelona i que no perceps si ets barceloní

El ritme de vida dels ciutadans fa que no percebin aquests detalls

Rambla de Barcelona | Cedida

Barcelona s’està convertint en una d’aquestes ciutats on els seus habitants viuen el dia a dia a un ritme frenètic. La rutina fa que siguin els mateixos barcelonins els qui menys s’adonin d’algunes coses destacables de la ciutat. Això fa que moltes coses que, per exemple els turistes veuen, esdevenen invisibles o desconegudes pels habitants de la ciutat, pels que trepitgen cada dia Barcelona. 

Aquestes són les 10 coses que ’TimeOut’ recull en la llista de coses que passen a Barcelona i que no veus si ets barceloní:

1. És impossible que serveixin una tapa quan demanes una cervesa al bar, tot i que hi ha excepcions. I el preu dels cafès i de les begudes es dispara segons la zona.

2. Els ciclistes no solen aturar-se als semàfors, no en fan cas. De la mateixa manera, les motocicletes sempre surten abans que el semàfor tingui temps de posar-se en verd.

3. Una de les estàtues més conegudes de la ciutat, la de Colom al capdavall de Les Rambles, té el cap ple de cagades, de colom precisament. Valgui la redundància.

4. Els guiris passegen amb pantaló curt al gener i ho trobem ben normal. I, sempre hi ha queixes dels turistes, sobretot en temporada estival.

5. Molts barcelonins van a banyar-se a les platges del Maresme i el Garraf, tot i que a Barcelona també hi ha platja.

6. Apareixen animalons per tot arreu encara que no ho sembli: coloms, cotorres argentines, gavines, porcs senglars, paneroles, rates i ratolins que fan vida a Barcelona amb tots els seus ciutadans.

7. Quan plou una mica, per poc que sigui, els semàfors i el metro funcionen amb irregularitat o retards. Ja ens hi hem acostumat i no fa falta grans tempestes perquè passi.

8. A més, és una de les ciutats del món on més gent es cola al metro per minut. Cap barceloní s'estranya si algú se l'hi enganxa per darrere per passar amb el mateix tiquet que ell. I ja és normal veure gent saltant per sobre la barrera d'entrada al metro com si practiquéssin 'parkour', l'art del desplaçament.

9. L'horrorós soroll de les ambulàncies. Encara que no el sentin és continu i ja quasi s'ha convertit en el 'so ambient' de la ciutat.

10. I, finalment, agradi més o agradi menys, el Barça apareix a tot arreu. Si ets culé vas veient l'escut en molts llocs de la ciutat, inclús en els autobusos turístics. Ara ve, si ets de l'Espanyol... has begut oli!


Comentaris

envia el comentari