IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les dones catalanes són les que tenen l'esperança de vida més alta d'Europa

La mitjana d'edat és de 86 anys

Les dones catalanes són les que més viuen de Catalunya | Cedida

Les dones catalanes són les que viuen més anys de tot Europa. L’esperança de vida en néixer l’any 2014 és de 86,1 anys, per damunt dels valors de la resta de l'Estat i dels països de la Unió Europea. Entre els homes catalans, aquest indicador se situa als 80,5 anys, també per sobre del de l’Estat i en sisena posició a la Unió Europea darrera d’Islàndia, Suïssa, Liechtenstein, Xipre i Itàlia, segons recull l’Informe de salut 2016.

Ara bé, els homes viuen menys temps que les dones, però una major proporció del temps que viuen ho fan en bona salut. Concretament, l’esperança de vida en bona salut, és a dir, el temps que podríem esperar viure amb bona qualitat de vida, l’any 2014 era de 67,9 anys per als homes i 68,8 anys per a les dones, cosa que representa el 84,3% i el 79,9%, respectivament de l’esperança de vida de cada sexe.

Són dades destacades de l’Informe de salut 2016, que es presenta per quart any consecutiu, i que recull els indicadors més recents i rellevants que permeten fer una valoració global de l’estat de salut dels catalans, així com dels seus principals determinants, i monitorar els objectius formulats en el Pla de Salut de Catalunya. En aquest sentit, les dades refermen la necessitat de dur a terme accions adreçades a les poblacions més vulnerables i de promoure’n per incidir en la reducció de les desigualtats socials que afecten la salut, tal com proposa el Pla de salut de Catalunya 2016-2020.

  


Comentaris

envia el comentari