Les empreses de Raúl, segueixen en caiguda lliure

L'empresa de renovables de l'exfutbolista Raúl s'ha declarat en concurs de creditors

L'empresa de renovables Europa Scar Sport SL, propietat de l'exfutbolista del Reial Madrid Raúl González Blanco i administrada per la seva mare, María Luisa Blanco, s'ha declarat en concurs voluntari de creditors, segons dades del Registre Mercantil consultades. En concret, el jutjat número set del mercantil de Madrid, del que és titular el jutge Santiago Senent, va emetre un acte a finals de novembre en el qual es reconeix en ferm la situació concursal d'aquesta empresa. A finals d'octubre, una jutge va ordenar l'embargament de 9,3 milions d'euros d'Europa Scar Sport, import que li reclama Aurantia 2003 SL per una inversió fallida en energies renovables i fotovoltaica l'any 2008.

El Mundo, que avança aquest divendres la resolució judicial en la qual es dictamina el concurs de creditors de l'empresa, explica que la societat, la primera que va fundar l'exfutbolista fa 20 anys per gestionar els seus drets d'imatge, es troba en una situació delicada pel fracàs de les inversions en els sectors immobiliari i fotovoltaic.

El diari indica a més que aquesta situació no implica que Raúl s'hagi arruïnat, ja que el jutjat d'instrucció número 41 de Madrid investiga si el jugador ha pogut cometre un delicte d'alçament de béns en buidar Europa Scar Sport para no haver de respondre als deutes d'aquesta societat.

A finals d'octubre, la titular del jutjat de primera instància número 21 de Madrid, Carmen Pérez, va condemnar l'empresa de Raúl González a abonar a Aurantia prop de 7,2 d'euros més altres 2,1 milions en concepte d'interessos i costes, després de ratificar la fallida del mateix jutjat de febrer d'aquest any. Segons aquesta resolució, els fets es remunten a 2008 quan Raúl es va associar amb l'empresa Aurantia i va adquirir un 20% del capital de Cadmos Energías Renovables per muntar una fàbrica de panells solars a Cadis.

Cadmos va sol·licitar l'any 2009 un crèdit de 35 milions al banc Crédit Suisse que tots els socis es van comprometre a retornar, però el projecte per la societat utilitzada per llançar la fàbrica va ser un fracàs i la Junta d'Andalusia va exigir la devolució de les subvencions, i l'entitat financera la del préstec.


Comentaris

envia el comentari