IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les etiquetes que trobem sobre les fruites i verdures tenen un important significat

Els codis d'aquests adhesius revelen l'origen i el tipus de producte, i serveixen per identificar molts aliments

Els codis PLU de les etiquetes revelen l'origen i el tipus de producte, i ens ajuden a distingir diversos tipus de fruites i verdures| Cedida

La majoria dels consumidors ignoren que els molestos i minúsculs adhesius que hi ha sobre les fruites del supermercat contenen informació molt important: si la fruita és orgànica o ha estat modificada genèticament, per exemple. Els codis PLU (Price Look-Up) de les etiquetes revelen l'origen i el tipus de producte, i ens ajuden a distingir diversos tipus de fruites i verdures d'acord al seu preu. A més, el PLU també pot donar-nos informació sobre com va ser conreada una fruita o verdura.

Segons explica No lo creo, si el codi té quatre dígits i comença amb un tres o un quatre, vol dir que la fruita (o verdura) va ser conreada amb un fertilitzant artificial. Si el codi té cinc dígits i comença amb un vuit, llavors es tracta d'un aliment genèticament modificat. Aquest tipus de codis no és obligatori, el que significa que la fruita o verdura que no tingui aquest codi també podria ser producte de la tecnologia genètica. Finalment, si el codi té cinc dígits i comença amb un nou, significa que aquesta fruita o verdura ha estat conreada sense pesticides ni fertilitzants artificials.

Si et preocupa la qualitat de les fruites i vegetals que estàs consumint, no deixis de fer una ullada a les seves etiquetes. Per assegurar-te que t'estàs alimentant amb els productes més saludables, busca codis que comencin amb un nou. D'altra banda, no t'has de preocupar per si els adhesius en si contenen químics tòxics que impregnin la fruita, ja que estan fets amb materials naturals i els enganxen amb un ingredient biodegradable, per tant, no representen cap perill per a la salut.


Comentaris

envia el comentari