Les famílies de les víctimes de l'inflable de Caldes encarreguen un informe sobre errors administratius

Aquest informe té com a objectiu aclarir si es va respectar la normativa i es van complir tots els requisits per a instal·lar els inflables

Imatge després de l'explosió del castell inflable a Caldes de Malavella | Catalunya Diari

Les famílies de la nena morta i els sis ferits al castell inflable instal·lat en un restaurant de Caldes de Malavella, a la Selva, han encarregat un informe tècnic per analitzar possibles errors administratius i demanar responsabilitats a l'Ajuntament i a la Generalitat. Així ho ha explicat el seu advocat, Carles Alabau, en unes declaracions després que aquest dimarts hagin declarat al Jutjat d'Instrucció 2 de Santa Coloma de Farners els pares de la menor morta i d'altres nens en qualitat de testimonis i perjudicats.

Segons l'advocat, aquest informe tècnic estarà llest la setmana que ve i té com a objectiu revisar la normativa d'aquests inflables i constatar si es van complir tots els requisits administratius perquè estigués instal·lat. El perit encarregat revisarà les ordenances i analitzarà si els expedients estan ben tramitats, ja que constaten que hi ha hagut «falta de rigor» i que l'administració no ha estat diligent, en les seves paraules. El restaurant tenia la llicència d'activitat corresponent però no comptava amb una llicència específica per tenir l'inflable. Les famílies constaten una «clara negligència» per part dels propietaris, ja que, segons l'informe dels Mossos d'Esquadra, només tenia dos dels deu ancoratges posats, i van comprar el castell de segona mà sense que consti cap document, factura, comprovant o llibre d'instruccions, segons Alabau.

A les seves declaracions, els pares han explicat que quan van arribar al restaurant ningú els va donar cap instrucció sobre l'ús de l'inflable ni els va dir que havien d'encarregar-se ells mateixos de la seguretat dels nens. Els pares, que estaven a una distància d'entre 15 i 30 metres, tampoc van veure que hi hagués cap monitor encarregat de la seguretat ni cap empleat que revisés la instal·lació. Segons el que han explicat davant el jutjat, no bufava el vent en aquell moment, però sí alguna ratxa de tant en tant, i es van adonar del que passava pels crits dels nens, quan l'atracció ja s'havia enlairat un metre del terra.


Comentaris

envia el comentari