URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Les filles d'Ignacio González són propietàries de dos pisos «ganga» de protecció pública

En 2014 van adquirir dos pisos en el mateix bloc d'una de les promocions d'habitatges de protecció pública
Els blocs d'habitatges públics on tenen pisos les filles d'Ignacio González. | Cedida

 

Les filles d'Ignacio González van adquirir fa uns anys dos habitatges que, encara que actualment no siguin gran cosa, dins d'un temps seran tot un ganga per a elles. Lourdes i Patricia van adquirir un pis de promoció pública cadascuna, en una de les promocions construïdes en el PAU de Valdebebas, al carrer Fernando Higueras. Segons el portal 'Vanitatis', les dues filles de l'expresident de la Comunitat de Madrid tenen una hipoteca pendent per cada pis de gairebé 145.000 euros amb el banc BBVA. Aquests pisos tenen uns 80 metres útils, amb una piscina comunitària que comparteixen amb altres 175 veïns. És un ambient bastant diferent del que estan acostumades, com per exemple, comparat amb la casa unifamiliar de 500 metres quadrats amb una parcel•la de la mateixa mida a Aravaca.

Però el que realment és xocant és la manera amb la qual van adquirir aquest tipus d'immobles. Les filles de González van accedir als pisos a un preu Màxim Legal de venda, fixat per la Comunitat de Madrid, i que es facilita a persones amb menys recursos econòmics perquè puguin tenir accés a un habitatge. Els ingressos familiars per poder accedir a aquests immobles no han de superar 5,5 vegades l'IPREM, però suposadament, Lourdes i Patricia, superen amb escreix aquest requisit de la Comunitat de Madrid. A més, van aconseguir ser veïnes, ja que una té el pis a la planta tercera, i l'altra, a la cinquena planta del mateix edifici.

 

Aquests pisos es van adquirir al gener del 2014, però d'aquí a alguns anys, podran vendre'ls per molts més diners en aquesta zona, el que converteix aquesta inversió en tot un plus per a les filles d'Ignacio González. La durada de la qualificació de l'habitatge de promoció pública serà de vint anys a partir de la qualificació definitiva, tot i que es pot sol·licitar la desqualificació a partir dels 15 anys. Passat aquest temps, les dues filles del González podran vendre els seus pisos, quan la zona estigui més habitada i quan el preu s'hagi triplicat. Per a posteriors tramitacions el preu màxim legal de venda es calcularà aplicant la variació de l'IPC d'1,5 al preu de venda inicial actualitzat.