IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les greus conseqüències de fumar cigarrets electrònics

Un estudi realitzat a Harvard demostra que la substància química que contenen causa una malaltia respiratòria coneguda com a «pulmó de crispetes»

La substància química aromatitzant que porten els cigarrets electrònics ha causat malalties respiratòries severes. | Pennlive

L'Escola de Salut Pública de Harvard ha realitzat un estudi sobre els cigarrets electrònics que demostra que, encara que sembli una alternativa «segura» del tabaquisme tradicional, aquests són tan perjudicials com els cigarrets tradicionals. I és que la substància química aromatitzant que porten, el diacetil, ha causat diversos casos de malalties respiratòries severes. La majoria d'aquestes comparteixen una condició incurable anomenada bronquiolitis obliterant, coneguda també com a «pulmó de crispetes». Es tracta d'una malaltia respiratòria totalment irreversible, que causa estrips en els alvèols pulmonars que, al seu torn, provoca una manca d'alè i tos excessiva.

La bronquiolitis obliterant, coneguda també com a «pulmó de crispetes» és una malaltia respiratòria totalment irreversible. | Rolloid

 

En l'estudi, van prendre com a mostra 51 tipus de cigarrets electrònics diferents. D'ells, 47 contenien almenys una de les tres toxines més perjudicials. Posen diacetil als cigarrets, per proporcionar-los gust de fruites, de caramel, de Cupcake o, fins i tot, de cotó fluix de sucre. Això preocupa en gran mesura als autors de l'estudi, ja que són sabors molt atractius per als joves, i saben que si els compren, podrien començar a desenvolupar a poc a poc aquesta malaltia.Aquesta alternativa al tabac tradicional té més conseqüències negatives, a més de les relacionades amb la nicotina que posseeixen, que són les úniques que veu la gent. «A més de contenir nivells de nicotina, també contenen altres productes químics que poden causar càncer, com el formaldehid, així com altres substàncies químiques aromatitzants capaces de danyar irreversiblement els nostres pulmons com mostra l'estudi», assegura David Christiani, coautor de l'estudi.


Comentaris

envia el comentari